"Het is niet de spelversneller die je soms nodig hebt"

"Het is niet de spelversneller die je soms nodig hebt"

De kans voor Ramiz Zerrouki als basisspeler van Feyenoord lijkt er alweer op te zitten. Die conclusie trekt clubwatcher Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. Hij zag in Zerrouki niet de ideale speler voor wedstrijden als die van zondag tegen FC Utrecht, waar de van zijn blessure herstelde Calvin Stengs dat wel is.

"Zerrouki heeft zijn beste wedstrijden gespeeld tegen zware tegenstanders", begon Gouka. "Bijvoorbeeld in de Champions League, als het middenveld moest worden verstevigd. Maar het is niet de spelversneller die je soms ook nodig hebt. Als hij speelt, komt Wieffer verder naar voren te spelen, in een rol die hem iets minder ligt."

De wissel op het middenveld kwam de wedstrijd ten goede, stelde Gouka. "Toen Zerrouki eruit ging, kwam Stengs erin en gingen ze weer met een echte tien spelen. In deze wedstrijd was dat beter, omdat Utrecht zich rond de zestien had geformeerd. Dan heb je iemand nodig die met één of twee voetbewegingen en een slim passje iets kan doorbreken. Dat heeft Stengs natuurlijk wel. Hij is terug, dus het zou best kunnen dat dit het einde is van Zerrouki als basisspeler."

Sterke bank nodig
Natuurlijk heeft Zerrouki op een andere manier wel degelijk zijn waarde voor Feyenoord. "Hij heeft meer gespeeld dan we aan het begin dachten en hij is ook wel beter geworden", ziet Gouka. "Het is echt niet zo dat als hij erin staat, we allemaal denken: als dat maar goed gaat. Het is een beetje duur en niet des Feyenoords om een speler van acht miljoen op de bank te hebben zitten, maar je hebt wel meerdere spelers nodig van een bepaalde klasse. Je ziet het nu gebeuren: Hartman valt weg, dan moet je daarachter wel iemand hebben. Als topclub moet je een bepaald niveau kunnen handhaven, ook als er een paar blessures zijn."

Die blessure van Hartman - wat een zware knieblessure bleek te zijn - kon niet onbesproken blijven. "Allereerst is het een drama voor hem. Maar ook voor Feyenoord. Als je agenten spreekt, hoor je dat hij wel de speler is die het meest op de radar staat van de echte topclubs. Daarnaast zou hij zijn eerste EK gaan spelen en kwamen er op korte termijn ook mooie wedstrijden aan, met de bekerfinale en Feyenoord - Ajax. Dit is een persoonlijk drama, maar op alle vlakken ook voor de club en voor Oranje."

Anis Hadj Moussa
Tot slot ging de journalist in op het vermeende akkoord tussen Feyenoord en Anis Hadj Moussa. "Hij ontkent het zelf nog en Feyenoord ook. Maar toen dat nieuws uitlekte en ik het checkte bij Feyenoord, gaven ze min of meer aan dat het wat meer is dan gewoon interesse. Feyenoord moet nog langs Patro Eisden, maar heel duur zal hij niet zijn." Algerijnse media spraken van een bedrag van 3 tot 3,5 miljoen euro.

"Het is een speler die heel makkelijk een man passeert en in de kleine ruimte goed is. Ik denk dat ze in hem een bepaald type zien dat zich kan ontwikkelen. Hij zal ze niet gelijk naar de volgende ronde van de Champions League schieten. Ze zoeken vooral naar spelers die de één-tegen-één domineren. Je kunt ervan uitgaan dat Jahanbakhsh weggaat en Minteh zal in eerste instantie teruggaan naar Newcastle, dus het is link om daarop te wachten. Naast Smal is dit de tweede versterking. Ik kan me voorstellen dat ze alvast inspelen op wat er komende zomer nodig is, zonder dat ze gelijk hun hele budget erdoorheen jagen."

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties