"Het is juist goed dat Slot die wissels doorvoerde"

"Het is juist goed dat Slot die wissels doorvoerde"

Bij Feyenoord waren meerdere spelers aan te wijzen die tegen FC Twente hun niveau niet haalden. Waar zij de afgelopen weken juist schitterden tegen bijvoorbeeld SS Lazio, lukte het ze nu niet om het verschil te maken. In FC Rijnmond werden enkele specifieke spelers uitgelicht.

Zo zag Robert Maaskant wat irritaties bij de spelers die gewisseld werden. "Ze waren boos op zichzelf, maar waren het er ook niet helemaal mee eens dat ze naar de kant moesten. Ik zag bij Stengs wat gebaren dat hij niet zo blij was. Maar ik denk dat Arne Slot gewoon verse krachten zocht. Het is juist goed dat hij die wissels wel doorvoerde: 'je hebt een uur de kans gehad, we hebben ook andere mensen die het misschien wel kunnen.'"

Santiago Gimenez mocht wel 90 minuten blijven staan, maar kon dit keer ook niet beslissend zijn. "Dat zagen we in januari ook al, toen Feyenoord gelijkspeelde bij Twente", merkte Dennis Kranenburg op. "Toen had hij het ook heel lastig. Waar Gimenez ook naartoe gaat, Propper gaat met hem mee. Hij zat als een soort rugzak om hem heen gevouwen. Elke beweging die hij wilde maken, lukte niet. Daar heeft hij zich ook best aan geërgerd in die wedstrijden."

Weinig diepgang
Ook de discussie over het ideale middenveld barstte na deze verliespartij weer los. In Enschede koos Slot opnieuw voor Zerrouki, waardoor Stengs als rechtsbuiten moest spelen. Hoe dat uitpakte? "Zerrouki en Wieffer zijn eigenlijk hetzelfde type speler", aldus Jan Everse. "Allebei zijn ze niet de allersnelste en komen ze graag in de bal. Dan heb je Timber, die van zichzelf nooit een diepgaande speler was, maar zich goed heeft ontwikkeld. Dat is nu de enige middenvelder met diepgang. Als je tegenstander dan inzakt, heb je maar één man die gaat lopen. Als dat er twee waren die om Gimenez heen gingen bewezen, had je meer mogelijkheden gehad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties