Hartman over Bijlow: "We zullen er voor hem moeten zijn"

Hartman over Bijlow: "We zullen er voor hem moeten zijn"

Quilindschy Hartman verscheen zondag tevreden voor de camera van de NOS. Ook hij erkende dat Feyenoord geen goede wedstrijd speelde, maar was vooral blij met de drie punten. Daarbij ging hij ook in op de blessure van teamgenoot Justin Bijlow.

"Ik denk dat we blij mogen zijn met het resultaat, omdat we vandaag een lastige middag hadden", begon Hartman. "AZ kreeg ons vaak onder druk en we mogen blij zijn dat we voor de derde keer geen tegengoal krijgen. Dat is iets waar we op kunnen bouwen, maar het is wel duidelijk dat het woensdag beter moet als we weer willen winnen."

Juist na de vroege openingstreffer leek het bij Feyenoord snel in te zakken. "Natuurlijk geeft het wel een boost, maar we merkten daarna dat we een paar keer moeilijk onder de hoge druk van AZ uit konden spelen en zij een paar keer gevaarlijk werden. De tweede helft was dat minder. Misschien oogde het toen gevaarlijk, omdat ze veel de bal hadden, maar ik had niet het gevoel dat we heel erg in de problemen kwamen. Uiteindelijk speelden we het goed uit."

Steun voor Bijlow
Hartman werd ook gevraagd naar de blessure van Bijlow. "Ik heb hem net even gesproken in de kleedkamer, maar het is te vroeg om te zeggen wat hij heeft. Het is duidelijk dat Justin in zijn carrière een aantal keer ongelukkig is geweest, en dat dit voor hem misschien nog wel harder aankomt dan voor andere spelers. Dan is het logisch dat je geëmotioneerd raakt. We zullen er voor hem moeten zijn en uiteindelijk is het aan hemzelf om er weer bovenop te komen. Zoals hij al vaker heeft bewezen er gelijk weer te staan toen hij terugkwam."

Hoe Hartman en zijn ploeggenoten er voor Bijlow kunnen zijn? "Vorige keer, toen hij geblesseerd raakte aan zijn pols, zijn Quinten en ik na de wedstrijd bij hem iets gaan eten en drinken. Ook even over andere dingen praten dan over voetbal. Zo probeer je er voor hem te zijn. Maar uiteindelijk is voetbal wel een wereld waarin je er alleen voor staat, hoe hard dat ook is. Je moet zelf dealen met die emoties, dat kan heel zwaar zijn."

Lees meer over
Justin Bijlow Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties