Grapperhaus fel: ''We gaan hier extra op inzetten''

Grapperhaus fel: ''We gaan hier extra op inzetten''

Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus heeft gereageerd op het aftreden van Mark Koevermans. De algemeen directeur van Feyenoord stapt per 1 december op na bedreigingen.

''Dit zijn criminelen'', reageert Grapperhaus met duidelijke woorden. Feyenoord wil het probleem aanpakken en krijgt hulp van de overheid. ''Ik heb contact gehad met de KNVB en met Feyenoord en gezegd dat dit klaar is. We gaan hier extra op inzetten, want dit gaan we gewoon niet in onze maatschappij laten gebeuren.''

"Er zit in een klein deel van onze maatschappij een soort losgeslagen gedrag, waarvan ik al langer zeg dat we er tegenin moeten'', vervolgt Grapperhaus in gesprek met RTV Rijnmond. ''Dat moet ik niet in m'n eentje willen. Dat die bedreigingen zodanig zijn dat iemand het opgeeft, dat kan niet. Wat hier gebeurd is met Mark Koevermans, dat kan niet. Dat moeten we niet accepteren.''

De minister wil nog niet concreet ingaan op de maatregelen die genomen gaan worden. ''U mag aannemen dat ik met politie en het OM, maar ook met de voetballerij zelf, goed in gesprek ga en ga zorgen dat er een stevige aanpak komt. Dat betekent dus ook dat we kijken wat daar strafrechtelijk uit voort kan komen."

Lees meer over
Mark Koevermans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties