Gimenez bereikt zeldzame mijlpaal met goal tegen PSV

Gimenez bereikt zeldzame mijlpaal met goal tegen PSV

De goal van Santiago Gimenez tegen PSV had helaas geen invloed op het resultaat. Toch was het voor de Feyenoorder een bijzondere treffer. Het was namelijk zijn dertigste Eredivisiegoal van dit kalenderjaar - iets wat sinds 2009 geen enkele speler meer bereikte.

Gimenez had nog niet eens een vaste basisplaats bij Feyenoord toen hij op 15 januari als invaller tegen FC Groningen zijn eerste goal van 2023 maakte. Dat zou echter niet lang meer duren. Als eerste spits scoorde hij er pas echt op los. Tussen FC Volendam-thuis op 12 maart en de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 14 mei was hij zelfs acht wedstrijden op rij trefzeker. Daarmee had de Mexicaan een belangrijk aandeel in de zestiende landstitel van de club.

Ook dit seizoen zet Gimenez weer indrukwekkende cijfers neer. Na 14 Eredivisiewedstrijden staat de teller al op 17 treffers. Er waren slechts 4 duels waarin hij niet tot scoren kwam en bovendien staan daar al twee hattricks - tegen Ajax en Excelsior - tegenover. Dat brengt zijn totaal in 2023 nu dus op 30 doelpunten. Gimenez heeft nog twee gelegenheden om dat aantal nog verder op te krikken: thuis tegen FC Volendam en uit tegen Heracles Almelo.

Historie
In 2009 was Luis Suárez namens Ajax de laatste speler die in één kalenderjaar 30 competitiegoals maakte. Mateja Kezman (32 namens PSV in 2003) en Dirk Kuyt (30 namens Feyenoord in 2005) waren de andere twee doelpuntenmakers die dat deze eeuw voor elkaar kregen. Overigens moet het wel heel gek lopen als Gimenez hier de bestaande records uit de boeken schiet. In het kalenderjaar 1960 maakte Cor van der Gijp namens Feyenoord namelijk liefst 37 treffers.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties