"Geertruida speelde niet zo slecht als gezegd wordt"

"Geertruida speelde niet zo slecht als gezegd wordt"

Lutsharel Geertruida was tegen Oostenrijk voor het eerst basisspeler op een EK, maar een groot succes werd dat niet. Oranje verloor met 3-2 en Geertruida kreeg er van sommige analisten van langs. Kees Jansma nam het in gesprek met RTV Rijnmond op voor de 23-jarige Feyenoorder.

Zo vond Jansma, oud-journalist en voormalig teammanager van Oranje, de kritiek op Geertruida onterecht. "Het treurige is, je gaat nu mensen isoleren. Bij Joey Veerman was dat onvermijdelijk, maar van Geertruida vind ik dat niet. Hij was niet zo slecht als gezegd wordt. Neem de actie waarbij hij agressief de bal afpakte in de aanloop naar de 1-1 van Cody Gakpo."

Dat Geertruida er op sommige momenten minder goed uitzag - wat ook voor zijn ploeggenoten gold - was volgens Jansma vooral te wijten aan bondscoach Ronald Koeman. "De coach is verantwoordelijk, ook voor de instelling van een team. En de slapte in de duels... Natuurlijk kan Koeman zeggen: 'ik heb vooraf nog gewaarschuwd', maar blijkbaar is dat niet overgekomen."

Geertruida naar de bank
Dinsdagavond om 18:00 uur speelt Oranje de achtste finale tegen Roemenië. Ondanks dat Jansma het voor Geertruida opneemt, zou hij de Feyenoorder voor dit duel wel op de bank zetten. Dat heeft vooral te maken met het alternatief. "Dumfries heeft andere kwaliteiten dan Geertruida. Hij is sterk met zijn kop in de duels met een buitenspeler. Ik zou dat prefereren tegen de defensief spelende Roemenen."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties