Hancko: "Lang niet meer zo verdrietig geweest over voetbal"

Hancko: "Lang niet meer zo verdrietig geweest over voetbal"

Voor Dávid Hancko zit het EK 2024 erop. De Feyenoorder maakte op het toernooi in Duitsland veel indruk met Slowakije, maar een stunt tegen Engeland zat er zondagavond nét niet in. Dat kwam hard aan, vertelde de verdediger na afloop.

Na een poule met België, Roemenië en Oekraïne te overleven, stond Slowakije in de achtste finale tegenover Engeland, dat voor het toernooi door de bookmakers werd bestempeld als de grootste titelkandidaat. Toch was Slowakije heel dicht bij een historisch resultaat. Pas in de 95e minuut wist Jude Bellingham met een omhaal een verlenging af te dwingen. Daarin trok Slowakije aan het kortste eind.

"Ik ben lang niet meer zo verdrietig geweest over voetbal", begon Hancko na het duel in gesprek met Livesport. "Het is maar een wedstrijd, maar we waren heel dicht bij iets speciaals. Iets waar we van droomden. We hebben er alles aan gedaan om het te laten gebeuren, maar het is niet gelukt. De gelijkmaker van Jude Bellingham voelde als een dolk in het hart."

Ondanks dat kan Hancko terugkijken op een mooi toernooi. De Slowaak liet op het EK dezelfde ijzersterke vorm zien als bij Feyenoord en viel ook tegen Engeland weer positief op. Mogelijk heeft hij daarmee een van de geïnteresseerde clubs overtuigd om de vraagprijs voor hem op tafel te leggen. Zo niet, dan maakt hij zich op voor nog een seizoen bij Feyenoord onder Brian Priske, met wie hij eerder al kort samenwerkte bij Sparta Praag.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties