Feyenoord zuinig op Sauer: ''Dat komt er ook nog eens bij''

Feyenoord zuinig op Sauer: ''Dat komt er ook nog eens bij''

Leo Sauer timmert bij Feyenoord aan de weg. De talentvolle Slowaak wordt rustig bij de Rotterdammers gebracht en krijgt sporadisch speelminuten in de hoofdmacht van Feyenoord. Sauer viel op 16-jarige leeftijd op tijdens een EK-kwalificatietoernooi met het Slowaaks Elftal Onder 17. Hoofdscout Mark Ruil zag met eigen ogen de kwaliteiten ervan druipen en was overtuigd.

Feyenoord leek mis te grijpen, want de Duitse club Freiburg had op dat moment de beste papieren. Ruijl wist zaakwaarnemer, tevens ook de vader van Sauer, te verleiden om een bezoek te brengen aan De Kuip en Varkenoord. ''Ik moest mijn tickets wijzigen en allerlei afspraken thuis afzeggen'', blikt de vader van Leo Sauer terug in gesprek met Feyenoord Magazine.

Sauer senior vertelde voor de grap aan Feyenoord dat hij alleen langs zou komen als een ontmoeting met Robin van Persie mogelijk was. ''Dat was eigenlijk een grapje, want ik zou toch wel gaan. Waarom ik Van Persie wilde zien? Hij is voor mij een van de grootste Nederlandse voetballers ooit, een icoon. Dus die kans wilde ik niet laten lopen.''

Tijdens het aanhoren van de plannen in Rotterdam en kennismaking met het jeugdcomplex was de familie van Sauer overtuigd. ''En het Nederlandse voetbal is natuurlijk perfect voor jonge spelers, zeker voor aanvallers. Bovenal wilde Leo zelf dolgraag naar Feyenoord.'' De rechtspoot kwam uiteindelijk op huurbasis over van MSK Zilina met optie tot koop, die niet veel later ook definitief werd gelicht.

Sauer wist te overtuigen bij de beloften en mocht vervolgens al vrij snel meetrainen met Feyenoord. Tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam maakte de buitenspeler zijn officiële debuut en was direct trefzeker in de slotfase van de stadsderby. Ook maakte hij minuten in de Champions League. Een van de redenen waarom trainer Arne Slot zuinig is op Sauer is vanwege overbelasting. Daarnaast volgt hij nog een studie wat energie kost.

''Dat komt er ook nog eens bij'', zegt Sauer senior in het nieuwe magazine van Feyenoord. ''Hij moet thuis studeren en soms heel vroeg op voor een examen. Af en toe deed hij dat zelfs na een late wedstrijd in de Champions League. Dan kwam hij diep in de nacht thuis en had dan om 7 uur 's ochtends examen. Nog een paar maanden, dan heeft hij als het goed is zijn diploma.''

Onbewogen
Sauer is iemand die zich niet snel gek laat maken. ''Hij is niet gauw ergens van onder de indruk. Toen hij bij Feyenoord bij de A-selectie kwam, was ik natuurlijk opgetogen en nieuwsgierig hoe het was gegaan en hoe hij het vond. 'Gewoon papa, we hebben getraind. Iedereen is goed, ik moest mijn best doen, maar het zal wel lukken', zei hij toen. Nadat hij was ingevallen in de Champions League hetzelfde. Ik had bij wijze van spreken tranen in mijn ogen, maar voor Leo was het een gewone wedstrijd. 'Ik moest mijn acties maken en hard werken, net als iedereen.' Hij is een soort van onbewogen.''

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties