Sauer: "Ik kan wel zeggen dat hij een rolmodel is"

Leo Sauer had slechts elf wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord nodig om men te overtuigen van een contractverlenging. De jonge Slowaak tekende vorige zomer een contract tot medio 2026, maar die is nu verlengd tot 2028. Een mooie beloning voor de prestaties van de 18-jarige aanvaller, die onlangs ook voor het eerst werd opgeroepen voor zijn thuisland.

"Het voelt heel goed dat ik mijn contract heb mogen verlengen bij een club zoals Feyenoord", reageert Sauer op het clubkanaal over zijn contractverlenging. “Ik ben gezegend dat ik hier kan zijn en dat ik nog een aantal jaar mag blijven. Het is een beloning vanuit de club dat ze vertrouwen op mijn ontwikkeling en dat is heel fijn. Er is vorig jaar veel veranderd."

Nog niet lang geleden tekende de Slowaak zijn eerste contract bij de Rotterdammers. "Het kan heel snel gaan en je weet niet wat er kan gebeuren. Misschien dat ik volgend jaar weer een ander contract teken. Het kan zomaar opeens gebeuren." Bij het tekenmoment kon Sauer rekenen op mooie woorden van algemeen directeur Dennis te Kloese. "Hij zei dat ik hard moet blijven werken en als jonge speler mijzelf moet blijven ontwikkelen. Voornamelijk dat hij vertrouwen heeft in mij en dat ik hard moet blijven werken."

Bijzonder jaar
Vorig jaar ging de ontwikkeling van Sauer als een speer en maakte hij veel mooie momenten mee. "Het meeste gebeurde in de zomer toen ik met Feyenoord meeging op trainingskamp. Ik heb toen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Dat was heel leuk en ik heb toen mijn kwaliteiten kunnen laten zien. Ik heb later mijn Eredivisie-debuut mogen maken. Dat was denk ik het mooiste moment, want ik scoorde ook in die wedstrijd."

Leermomenten
Vorig seizoen speelde Sauer nog bij Feyenoord Onder 21, maar nu is hij echt volledig betrokken bij het eerste elftal. Hoe hij dat ervaart? "Ja goed, omdat ik veel leer van mijn teamgenoten, maar ook van spelers van de tegenpartij. Het is een hoog niveau en dat is voor mij perfect." Zijn landgenoot David Hancko is als een soort mentor. "David is een van de meest ervaren spelers in het team. Hij heeft een top mentaliteit en ik kan wel zeggen dat hij een rolmodel is."

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties