Officieel: Feyenoord legt Sauer vast tot 2028

Officieel: Feyenoord legt Sauer vast tot 2028

Leo Sauer heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. Het achttienjarige Slowaakse talent, dat sinds begin dit seizoen tot de selectie van Feyenoord 1 behoort, ligt daardoor tot medio 2028 vast in De Kuip.

"Tegen een club als Feyenoord zeg je geen nee," aldus een trotse Sauer. "Het stadion, de supporters, de organisatie: het is fantastisch om hier te voetballen. Ik zie deze contractverlenging als een beloning vanuit de club en een blijk van vertrouwen in mijn ontwikkeling. Het afgelopen jaar is het heel snel gegaan. Ik zit nu bij het eerste elftal en op dat niveau leer ik veel op dagelijkse basis. Hard blijven werken is nu de opdracht, dan krijg ik vanzelf mijn kansen en kan ik laten zien wat ik in mijn mars heb."

Feyenoord nam Sauer in de zomer van 2022 op huurbasis over van MŠK Žilina uit zijn geboorteland Slowakije. De behendige buitenspeler maakte vervolgens indruk bij de beloften van Feyenoord Onder 21, en al snel volgden de eerste officieuze minuten voor Feyenoord 1 in een oefenwedstrijd tegen KV Oostende.

Sinds september 2023 behoort Sauer tot het eerste elftal van Feyenoord 1. In zijn officiële debuut voor de hoofdmacht was hij in het uitduel tegen Sparta Rotterdam gelijk van grote waarde, door de gelijkmakende 2-2 tegen de touwen te schieten. De jonge vleugelaanvaller verdiende mede dankzij zijn veelbelovende opmars bij Feyenoord afgelopen najaar voor het eerst een oproep voor het nationale elftal van Slowakije. Bij Feyenoord heeft hij inmiddels 11 officiële duels voor de hoofdmacht gespeeld, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 3 assists.

Officieel: Feyenoord legt Sauer vast tot 2028
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties