Feyenoord ziet begroting stijgen richting honderd miljoen

Feyenoord ziet begroting stijgen richting honderd miljoen

Feyenoord kan zondag kampioen van Nederland worden. De Rotterdammers verzekeren zich daarmee ook van de groepsfase van de Champions League. Het Financieel Dagblad schat in dat de begroting door de huidige successen zal stijgen richting de honderd miljoen euro.

Het medium meldt dat Feyenoord het sportieve succes hard nodig heeft, aangezien er de afgelopen vier seizoenen een verlies van 34 miljoen euro is geleden. Daarnaast is het eigen vermogen gedaald van 31,6 miljoen euro naar één miljoen euro. De graadmeter van de KNVB is daardoor gezakt van dertig naar veertien punten.

Met het bereiken van de Conference League-finale en de uitgaande miljoenentransfers van onder meer Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes is alles anders in De Kuip. "Sinds die tijd zit Feyenoord in een positieve flow," vertelt sportmarketeer Ruud van der Knaap van adviesbureau Triple Double. "Ook de commerciële activiteiten leveren dankzij het kampioenschap meer geld op."

"Feyenoord haalt nu €28 mln op bij de sponsors en met de business seats," vervolgt Van der Knaap. "Als ze dat bedrag met €5 mln kunnen laten stijgen, doen ze het erg goed. Vorig jaar bracht de merchandise Feyenoord ongeveer €13 mln op. Maar nu er veel belangstelling is voor de nieuwe shirts, denk ik dat ze dat bedrag zullen overschrijden." Ook de nieuwe deal met Castore moet ervoor zorgen dat er meer geld wordt binnengehaald.

"En zo gaat de begroting richting €100 mln," concludeert de marketeer dan ook. De Rotterdammers zijn hiermee PSV voorbijgestreefd, maar Ajax is zoals bekend nog lang niet in zicht. Daarvoor moet Feyenoord zich ook de komende jaren blijven plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en bovenin blijven meedraaien in de Eredivisie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties