Feyenoord zet PEC Zwolle makkelijk opzij in lege Kuip

Feyenoord heeft vanmiddag eenvoudig van PEC Zwolle gewonnen. De Rotterdammers wonnen met 4-0 en zijn geen moment in problemen gekomen. De ploeg van Arne Slot domineerde in balbezit en kon na een goede eerste helft gas terugnemen na rust.

Het was Bryan Linssen die na een steekbal van Orkun Kökcü na zes minuten al de openingstreffer voor zijn rekening nam. De spits punterde de bal met een hard schot onder doelman Kostas Lamprou door. Nog geen vier minuten later scoorde ook Luis Sinisterra. Na een goede actie vanaf de linkerflank bleef de Colombiaan rustig en kon hij de 2-0 van dichtbij binnenschieten. Wat volgde was een periode van langdurig balbezit voor Feyenoord waarin PEC Zwolle eigenlijk nauwelijks van de eigen helft afkwam.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het wederom Linssen die scoorde en daarmee de 3-0 maakte. Marcos Senesi gaf een geweldige bal op Sinisterra, die vanaf de achterlijn Linssen een niet te missen kans aangaf. Slechts een paar minuten later scoorde Guus Til de vierde en laatste van de middag. De middenvelder kon de bal vanaf vijf meter simpel binnenschieten na een aanval over meerdere schijven van Feyenoord. De Rotterdammers zochten de kleedkamer op met een comfortabele 4-0 voorsprong.

Na rust nam het tempo wat af en nam Feyenoord gas terug. Het eerste kwartier van de tweede helft verliep dan ook moeizaam, wat mede kwam door PEC Zwolle dat met man en macht een monsterscore probeerde te voorkomen. Twintig minuten na rust wisselde Slot vier keer: Dessers, Jahanbakhsh, Nelson en Geertruida kwamen in het veld voor Linssen, Sinisterra, Toornstra en Pedersen. Het viertal werd gewisseld met het oog op de komende periode waarin zware wedstrijden te wachten staan voor Feyenoord. Ook João Teixeira kreeg vanmiddag zijn eerste Eredivisieminuten van het seizoen. Hij kwam in de slotfase in het veld voor Til.

6' | 1-0 | Linssen
10' | 2-0 | Sinisterra
30' | 3-0 | Linssen
35' | 4-0 | Til

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra.
PEC Zwolle: Lamprou; De Wit, Van den Berg, Kersten, Nakayama, Strieder, Paal, Saymak, Huiberts, Adzic, Tedic.

Wissels
Feyenoord: Marciano, Jansen, Geertruida, Hendriks, Diemers, Teixeira, Jahanbakhsh, Nelson, Dessers, Bannis.
PEC Zwolle: Schendelaar, Hauptmeijer, Van Polen, Voet, Kastaneer, Van den Belt, Reijnders, Pabai, Mbinga, Kollwijk, Landu.