Feyenoord speelt ook ná start Eredivisie nog enkele oefenduels

Feyenoord speelt ook ná start Eredivisie nog enkele oefenduels

Feyenoord zal ook ná de start van het nieuwe Eredivisieseizoen nog enkele oefenwedstrijden spelen. Dat kondigde trainer Arne Slot deze week aan voor de camera van RTV Rijnmond. Deze duels zijn bedoeld om zijn ploeg optimaal klaar te stomen voor het nieuwe Europese seizoen.

De voorbereiding van het huidige seizoen ziet er anders uit dan een jaar geleden. Waar Feyenoord toen direct twee oefenwedstrijden in de week speelde, staan er dit keer alleen in de weekenden vriendschappelijke duels gepland. "Omdat we niet in de voorrondes zitten", legde Slot uit. Feyenoord plaatste zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League, waarvan de eerste speelronde pas op 8 september plaatsvindt.

"Dat weten jullie nog niet, maar in de weken daar voorafgaand zullen we doordeweeks wél oefenwedstrijden spelen", verklapte de trainer vervolgens. "Zodat wanneer die fase aanbreekt, we ook klaar zijn om dat aan te kunnen. Vorig jaar moesten we dat programma al na vier weken aankunnen, dus moesten we in week twee en drie van de voorbereiding dat oefenprogramma al aanbieden."

Hoewel de meeste competities tegen die tijd al begonnen zijn, is Feyenoord er al in geslaagd om oefenpartners te vinden. "De oefenwedstrijden voor die periode staan al ingepland. Het was nog een uitdaging om tegenstanders te vinden die dan doordeweeks willen oefenen, maar het lijkt erop dat dat goed gelukt is." Wanneer en tegen wie Feyenoord zal spelen, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over
Arne Slot Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties