Slot experimenteerde tegen Salzburg: "Goed moment om dat eens te bekijken"

Slot experimenteerde tegen Salzburg: "Goed moment om dat eens te bekijken"

Arne Slot zag zijn Feyenoord zaterdagmiddag de eerste zege van deze oefencampagne boeken. RB Salzburg werd in het Oostenrijkse Anif met 1-2 verslagen. "Uitslagen zijn nu niet extreem belangrijk, maar het geeft voldoening als je zo vaak voetballend onder de agressieve pressing van Red Bull Salzburg uitkomt", begon Slot na de wedstrijd tegenover RTV Rijnmond.

Met de gewonnen oefenwedstrijd kwam er ook direct een einde aan het in zijn ogen geslaagde trainingskamp. "We hebben goed kunnen trainen en zijn ook verder gegaan met de speelwijze, waar we een lichte aanpassing in hebben gemaakt. Als dat dan tot uitkomst heeft dat je tegen een sterke tegenstander zo goed onder de druk uit kunt spelen, is dat heel veel prettiger dan een week geleden."

Experimenteren
Slot koos er tegen Salzburg voor om enkele spelers eens in een andere rol aan het werk te zien. Zo zag vooral het middenveld, met Lutsharel Geertruida als achterste middenvelder en Fredrik Aursnes in een iets aanvallendere rol, er sterk uit. "Als Lutsharel rechtsback staat, wordt hij al een extra middenvelder. Dan is het geen gekke gedachte dat hij ook als verdedigende middenvelder kan spelen. Fredrik kan dat ook, maar heeft ook het vermogen om verder naar voren te gaan. Goed moment om dat ook eens te bekijken."

Een andere middenvelder, Jorrit Hendrix, speelde juist als linksback. Dit was na de verkoop van Tyrell Malacia echter meer een noodoplossing dan een experiment. Slot was dan ook duidelijk dat de huurling niet veel vaker op die positie zal gaan spelen. "Jorrit is geen linksback, dat is voor ons een middenvelder. Maar we hebben nu geen linksback."

Wieffer
Een smetje op de zege was het uitvallen van Wieffer, al klonken kort na de wedstrijd al berichten dat zijn blessure meeviel. Ook Slot kon dat gelukkig beamen. "Mats ging door zijn enkel, dat is vervelend. Hij gaat wel een aantal trainingen missen, maar dat staat niet in verhouding met die jongen van Salzburg", verwees hij naar Samson Tijani, die eveneens met een brancard het veld afgedragen moest worden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties