Feyenoord sluit trainingskamp af met oefenzege op RB Salzburg

Feyenoord heeft zaterdagmiddag in Oostenrijk de eerste oefenzege van deze voorbereiding geboekt. De Rotterdammers kwamen tegen Red Bull Salzburg vroeg op achterstand, maar zetten dat door doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Mo Taabouni recht. Grote smet op de zege was het geblesseerd wegvallen van Mats Wieffer.

Feyenoord begon nog erg zwak aan de wedstrijd. Dat gold in het bijzonder voor Jorrit Hendrix, die als noodoplossing de linksbackpositie invulde. Hij liet zich al na vijf minuten te makkelijk aftroeven, waardoor Dijon Kameri de Oostenrijkers vroeg op voorsprong kon zetten. Een valse start dus, al slaagde Feyenoord er in tegenstelling tot vorige week nu wel snel in om beter in de wedstrijd te komen.

De Rotterdammers lieten bij vlagen mooi voetbal zien en creëerden daarmee al de nodige kansen op 1-1. Alireza Jahanbakhsh en Danilo kregen gevaarlijke mogelijkheden, maar wisten het net nog niet te vinden. Even later, in de 34e minuut, lukte dat de Iraniër wél. Na goed voorbereidend werk van Jens Toornstra schoot Jahanbakhsh een voorzet van de aanvoerder met links knap binnen.

Voor de eerste elf zat de wedstrijd er daarmee op. Na rust stuurde Slot zijn 'B-kern' het veld in, al liet ook deze ploeg snel zien de gewenste speelstijl al aardig onder de knie te hebben. Door Salzburg tegen de eigen zestien onder druk te zetten, kwam de bal terecht bij Mo Taabouni. Hij maakte een knappe actie en kon schoot in de korte hoek zijn eerste Feyenoord-doelpunt binnen: 1-2.

Daarmee stond na 56 minuten de eindstand op het scorebord. Wel kende Feyenoord nog een grote tegenslag in het wegvallen van Mats Wieffer. De nieuweling verstapte zich, ging naar de grond en zou ook niet meer op het veld terugkeren. Met een brancard - die kort daarvoor ook al nodig was toen Salzburg-speler Samson Tijani in duel met Mike Kleijn geblesseerd raakte - werd hij weggedragen.

Robert Bozeník kwam in de ploeg als vervanger van Wieffer, maar met hem op het veld veranderde er niets meer aan de eindstand. Na de zeperd tegen FC Kopenhagen was Feyenoord dit keer met een iets completere selectie te sterk voor Red Bull Salzburg. Later op de dag vliegt de selectie terug naar Nederland, waar het deze maand nog zal oefenen tegen Union Sint-Gillis, Olympique Lyonnais en NAC Breda.

5' | 1-0 | Kameri
34' | 1-1 | Jahanbakhsh
56' | 1-2 | Taabouni

Opstelling Red Bull Salzburg: Köhn, Van der Brempt, Kameri, Adamu, Kjaergaard, Diambou, Ulmer, Solet, Diarra, Sesko, Pavlovic

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Hendrix; Geertruida, Aursnes, Toornstra; Jahanbakhsh, Danilo, Wålemark
Opstelling Feyenoord tweede helft: Jansen; Hall, Wieffer, Valk, Benita; Kleijn, Bassett, Karim; Naujoks, Groen, Taabouni