"Feyenoord is in Mexico op dit moment de populairste club uit Europa''

"Feyenoord is in Mexico op dit moment de populairste club uit Europa''

Dit seizoen is er sprake van een unicum in de spits bij Feyenoord. Santiago Gimenez is namelijk de eerste Mexicaanse speler van de Rotterdammers. Naast dit op zichzelf staande feit, rijgt Gimenez de records aaneen in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Ook zonder deze records is hij immens populair in zijn thuisland. Toch helpen zijn prestatie bij het imago van hem en zijn huidige club.

In gesprek met NU.nl bespreekt Mexicaanse voetbaljournalist Daniel Reyes hoe de prestaties van Gimenez worden beleefd in Mexico. "Santiago staat in Mexico qua populariteit op eenzame hoogte'', vertelt Reyes. Dat heeft direct ook gevolgen voor de bekendheid van de Stadionclub. "Feyenoord is in Mexico op dit moment de populairste club uit Europa. En ze kijken in Mexico vooral naar spelers die doelpunten maken. Bij Gimenez zit je dan dus wel goed."

Wat hier aan bijdraagt is de opstelling van Gimenez en de club. Beiden staan namelijk altijd open voor interviewverzoeken uit Noord-Amerika in tegenstelling tot andere Mexicaanse spelers in Europa. "Als iemand uit Mexico een interview wil: ja, graag." Daarnaast is de houding van Gimenez ook zeer opvallend: "Het klinkt misschien heel raar, maar als je in Mexico voetballer bent, dan lijkt het alsof je God bent. Normaal lukt het spelers niet om nederig te blijven, maar Santiago lukt dat duidelijk wel."

Reyes raakt hier niet over uitgesproken: "In Nederland is het heel normaal dat iedereen een beetje nederig is, maar in Mexico is dat het niet. Het is al bijzonder dat hij hier naar 'gewone' restaurants gaat." Deze nederigheid helpt hem waarschijnlijk ook bij zijn populariteit in Rotterdam. Peter Houtman komt ook aan het woord en ziet een duidelijke voorkeur bij de fans. "Elke speler heeft in De Kuip zijn eigen liedje, maar dat van hem hoor je de laatste wedstrijden wel heel veel."

De voormalig spits van Feyenoord weet ook wel wat de supporters in de jonge aanvaller zien. "Gimenez heeft een aantal eigenschappen: het sleuren, het nooit opgeven en het harde werken. Daar houden ze hier wel van in De Kuip." Ten slotte geeft Reyes de supporters hoop op een langer verblijf: "Hij vindt het fantastisch. Rotterdam als stad en Nederland als land. En ook de supporters. Vanaf de eerste dag was hij onder de indruk van de passie die de fans van Feyenoord hebben."

Lees meer over
Houtman Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties