Linssen: "Ik wil de huidige spelersgroep van Feyenoord alle credits geven"

Linssen: "Ik wil de huidige spelersgroep van Feyenoord alle credits geven"

Bryan Linssen won onlangs met zijn huidige club Urawa Red Diamonds de Aziatische Champions League. Zijn liefde voor Feyenoord is nog altijd gigantisch en aanstaande zondag zal hij vanuit Japan gaan juichen voor zijn oude club.

"Die club zit voor altijd onder je huid", begint Linssen tegenover de NOS. Uiteraard gaat de oud-Feyenoorder de kampioenswedstrijd van Feyenoord aanstaande zondag bekijken. Echter begint de wedstrijd in Japan pas om 23.45 uur. "Dat wordt dus nachtwerk. Gelukkig hebben we maandag een vrije dag op de club."

Voor Linssen is zijn periode in Japan niet altijd even makkelijk. Het is vooral moeilijk dat het communiceren met andere mensen zo lastig is. "Het leven in Japan is werkelijk in geen enkel opzicht te vergelijken met dat in Nederland. Soms lijkt het wel of ik me op een andere planeet bevind." Toch heeft hij geen spijt dat hij het avontuur is aangegaan en kijkt hij nu met ontzettend veel trots terug op zijn periode in Rotterdam.

Contact met Feyenoord
Dat Linssen een sympathieke spelers was, viel iedereen wel op. Jens Toornstra vertelde eerder dat hij nog regelmatig contact heeft met zijn teamgenoten, dit geldt ook voor Linssen. "Ik ken natuurlijk nog een hoop jongens met wie ik gespeeld heb. Bovendien heb ik regelmatig contact met Arne Slot en de andere mensen van de technische staf."

Trainer Arne Slot laat volgens Linssen op meerdere manieren zien een perfecte trainer te zijn. "Toen wij vorige week de Aziatische versie van de Champions League wonnen, stuurde Slot me een berichtje om me te feliciteren. Zoiets is heel leuk, ook al heb ik in die finale geen minuut gespeeld."

Complimenten voor de spelers
Waar de kwaliteiten van Slot de laatste tijd overal in de media verschijnen, wil Linssen ook het moment gebruiken om te benadrukken dat het niet alleen aan de trainer ligt. "Ik wil de huidige spelersgroep van Feyenoord ook alle credits geven. Daar schort het deze dagen in alle verhalen die in de media verschijnen wel eens aan. Vergeet niet, het zijn uiteindelijk wel de elf spelers op het veld die het allemaal moeten doen. Zodra die de lijnen binnenstappen, kan Slot vanaf de zijlijn roepen wat hij wil, maar de spelers horen hem echt niet in de heksenketel die De Kuip is."

Santiago Gimenez
Afgelopen december was Linssen een aantal weken terug in Nederland. Van die periode maakte hij gebruik om langs te gaan op het trainingscomplex van zijn oude club. Hier maakte hij ook kennis met Gimenez. "Ik zag veel van mezelf in hem terug. Hij kwam ook vanuit een ver buitenland in een vreemde cultuur terecht en heeft, net als ik, een half jaar nodig gehad om zich aan te passen. Bij hem verliep het ook niet allemaal zoals hij wenste en iedereen bij Feyenoord hoopte dat het zou gaan."

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties