Toornstra en Linssen keken kwartfinale: "Ditmaal geen tranen gelaten"

Toornstra en Linssen keken kwartfinale: "Ditmaal geen tranen gelaten"

Jens Toornstra is afgelopen zomer na acht seizoenen bij Feyenoord vertrokken naar FC Utrecht. Een terugkeer als voetballer in De Kuip zal een bijzondere ontmoeting zijn voor de 34-jarige middenvelder. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Toornstra vooruit op het duel van aanstaande zondag.

Nu Feyenoord hard onderweg is naar het zestiende kampioenschap in de clubhistorie, is de vraag of Toornstra niet één seizoen te vroeg is vertrokken. "Ach, wat is te vroeg? Misschien hadden ze mét mij nu wel helemaal niet bovenaan gestaan."

Toornstra weet hoe het is om trefzeker te zijn in De Kuip, voor Feyenoord deed hij dit regelmatig, maar als tegenstander deed hij dit nog nooit. Hij zal zich in ieder geval niet inhouden als hij de kans krijgt. ''Ik heb bewust voor FC Utrecht gekozen, ben superblij dat ik hier nu speel en doe er alles aan om hier belangrijk te zijn. Ook tegen Feyenoord, ja. Geloof me: als die bal voor mijn voeten komt en ik kán ’m binnenschieten, nou, reken maar dat ik dat doe. Al was het maar omdat ik nog nooit tegen Feyenoord heb gescoord in de Kuip. Benieuwd hoe dat voelt."

Ritueel
De middenvelder zal nu moeten plaatsnemen in een andere kleedkamer dan hij gewend is. Hij had echter geen bijzondere gewoontes die hij nu per ongeluk ook zal doen. "Nee, mijn enige ritueel bij Feyenoord was dat ik voor elke wedstrijd een banaan at in de kleedkamer. Die banaan eet ik nu gewoon één kleedkamer verder. Ik probeer de wedstrijd zoveel mogelijk te benaderen als een gewone wedstrijd."

Contact met Linssen
Donderdagavond verloor Feyenoord de kwartfinale tegen AS Roma, als twee trouwe fans keken Toornstra en Linssen hem digitaal samen. Vorig jaar namen ze het samen nog op in de Conference League finale tegen de Romeinen, de teleurstelling voelde ditmaal wel anders. ''Ik zat met Bryan Linssen, die in Japan speciaal voor de wedstrijd was opgestaan, continu op de app. Je kunt je, denk ik, wel voorstellen hoe de emoties waren. Eerst de blijdschap van het bijna zeker de halve finale halen, dan de teleurstelling van de uitschakeling. Heel zuur voor Feyenoord dat het uiteindelijk niet gelukt is. Maar ik heb ditmaal geen tranen gelaten, hoor, zoals na de finale in Tirana. Ik ben na afloop lekker gaan slapen.''

Vermoeidheid
Na 120 minuten voetballen in Italië, is de vraag hoe fit Feyenoord aan de aftrap zal verschijnen. Toornstra heeft met al zijn Europese duels hier wel enige ervaring mee en verwacht niet dat dit een groot probleem zal zijn. ''Juist na een sportieve teleurstelling is winnen dé remedie. We gaan geen aangeslagen Feyenoord zien tegen ons. Integendeel.''

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties