Linssen grapt over LiTo BV: ''Investeren in de toekomst''

Linssen grapt over LiTo BV: ''Investeren in de toekomst''

De transfer van Bryan Linssen naar Urawa Red Diamonds is rond. De 31-jarige spits zet zijn handtekening onder een contract dat hem voor 2,5 jaar aan de Japanners verbindt.

''Ik heb altijd al de wens gehad om naar het buitenland te gaan'', zegt Linssen bij de eerste training van Feyenoord in gesprek met ESPN. De spits nam vandaag de tijd om afscheid te nemen van spelers, staf en medewerkers. ''Ik wist al een tijdje dat het eraan zat te komen, want we hadden sinds kort een akkoord. Nu mag het eindelijk naar buiten en kan ik die kant op.'' Linssen zegt dat het een stap is die bij hem past; een nieuw avontuur, maar toch bij een topclub actief blijven.

''Ik heb bij Feyenoord meegemaakt hoe het is om bij een topclub te spelen en ik wil graag op een hoog niveau blijven voetballen. Daar zitten ze ook nog in de Champions League van Azië, dus dat is wel mooi.'' Het is niet zomaar een stap naar een buitenlandse club, beseft de aanvaller. De reis naar Urawa Red Diamonds duurt zestien uur. ''Daar moet je wel over nadenken, wil je dat doen? Dat heb ik gedaan en ik heb er zin in.''

''Het is een nieuwe cultuur, een nieuw stadion en ze zijn helemaal gek van voetbal daar. Ik wil ook gewoon zien hoe het aan de andere kant van de wereld is. Omdat ze Champions League spelen, zal ik ook op andere plekken dan Japan komen. Normaal zou je daar nooit komen. De kans om een heel andere cultuur mee te maken is wel gaaf.'' Met het vertrek van Linssen valt ook het duo LiTo BV met Jens Toornstra uit elkaar. Failliet gaat het bedrijf niet, grapt Linssen. ''Investeren in de toekomst zeggen we maar.''

Messi
Linssen hoopt bij zijn nieuwe club speelminuten te maken tegen PSG en stiekem al op een plek in de basis. "Even vlammen en kijken wat we nog meer kunnen afdwingen. Maar serieus, zou wel lekker zijn als Messi meedoet in die wedstrijd. Pik je dan toch even mee."

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties