Nieuwkoop: "Het is leuk om te horen hoe die jongens het nu doen"

Nieuwkoop: "Het is leuk om te horen hoe die jongens het nu doen"

Bart Nieuwkoop speelde in het totaal 81 wedstrijden voor het eerste elftal van Feyenoord. In 2011 kwam de verdediger als jeugdspeler binnen bij de Rotterdammers en won hij vier prijzen met zijn club, voordat hij in 2021 vertrok naar het Belgische Union Sint-Gillis. Tegenwoordig volgt hij de club als fan en komt hij, als het uitkomt, graag naar De Kuip.

"De 1-0 heb ik in het begin heel vaak teruggekeken", vertelt Nieuwkoop tegenover VoetbalPrimeur over zijn assist in de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Het is voor de oud-Feyenoorder ook wel duidelijk dat dit zijn mooiste wedstrijd ooit was. "Met alles wat er op het spel stond. Winnen om voor het eerst in achttien jaar kampioen te worden. Met stip op één."

"Toen we voor de wedstrijd tegen Heracles bij De Kuip aankwamen, hadden we met de hele groep echt het gevoel: niemand gaat het hier van ons afpakken. Met zo’n sfeer, dat is me echt bijgebleven."

Huidige selectie
Nieuwkoop is heel erg onder de indruk van het huidige Feyenoord. Vanuit België volgt de oud-Feyenoorder zijn oude club op de voet en ziet hij dat het geen toeval meer is dat er soms zelfs in de slotfase een wedstrijd wordt beslist. "Als ik naar Feyenoord kijk, zie ik een ploeg die echt heel makkelijk voetbalt. De intensiteit die ze erin leggen. Ze weten altijd de wedstrijd over de streep te trekken."

Orkun Kökcü
Als de verdediger één Feyenoorder moet aanwijzen wie echt indruk op hem maakt, is dat de huidige aanvoerder van de Rotterdammers. "Van Orkun ben ik echt onder de indruk. Hoe hij linies doorbreekt met zijn passing. En zijn rol in het aanvallen, het verdedigen, de duelkracht. Dit seizoen is hij écht, écht top." Zelf stond Nieuwkoop 26 keer op het veld met Kökcü. "Hij kon toen al supergoed voetballen. Hij is zo vaardig aan de bal, alleen dit seizoen begint ook alles bij hem. Hij drukt echt zijn stempel. Ik heb ook het idee dat alles bij hem moet beginnen."

Groepsapp
Tegenover het voetbalmedium vertelt Nieuwkoop dat hij nog in contact staat met een aantal spelers uit de jeugd, maar ook van zijn laatste seizoen bij Feyenoord. Naast Justin Bijlow en Oussama Idrissi spreekt hij ook met bijvoorbeeld Bryan Linssen, Jens Toornstra en Wouter Burger. "Het is leuk om te horen hoe die jongens het nu doen'', zo vertelt de oud-Feyenoorder.

Hij hoeft de spelers uit het huidige elftal in ieder geval niet extra te motiveren. "Er valt weinig te prikkelen. Ze zijn zo dichtbij, dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan. Of het kampioenschap wereldwijd wordt gevierd? Haha, tuurlijk. Daar ga ik wel van uit. Het moet nog wel gebeuren, maar het kan eigenlijk niet meer mis."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties