"Dan zit er voor zowel Feyenoord als Gimenez nog veel meer in het vat"

"Dan zit er voor zowel Feyenoord als Gimenez nog veel meer in het vat"

In de AD Voetbal Podcast bespreken Etienne Verhoeff en Johan Inan de laatste actualiteiten in het voetbalnieuws. Ook Santiago Gimenez is onderwerp van gesprek voor de heren. De vraag komt of de spits van Feyenoord een "topspits in de top" of een "typische spits voor de Eredivisie" is.

"Wat mij heel erg opvalt is dat hij hele goed loopacties heeft", begint Inan in zijn analyse over de Mexicaan. "Je hebt verschillende soorten spitsen, de één komt graag in de bal, maar je hebt ook spitsen, dat heeft Gimenez ook een beetje, die graag op het randje spelen. Het is dan de kunst om op het juiste moment te vertrekken en daar vind ik hem heel goed in, het positie kiezen. Het afgelopen half jaar ben ik wel echt van hem overtuigd geraakt. Met mij denk ik verschillende topclubs."

De verslaggever vervolgt het gesprek en gaat verder in op de gedachte van mogelijke clubs die interesse hebben in de Mexicaan. "Ik begreep bijvoorbeeld dat Borussia Dortmund navraag heeft gedaan, clubs beredeneren nu denk ik ook anders. Dortmund koopt Haller voor 40 miljoen van Ajax en denken nu als ze er voortaan iets eerder bij zijn met de helft weg te komen. Zo zijn er nog heel veel clubs die geïnformeerd hebben." Inan heeft zijn keuze voor beide partijen wel duidelijk, als de vraag komt wat verstandig is in de volgende transferwindow. "Het is voor Feyenoord te hopen dat hij nog een seizoen in Rotterdam blijft. Daar zullen ze ook denk ik op inzetten, misschien met een verbeterd contract. Stel dat hij nog een seizoen blijft en wel voor de winterstop alles speelt, dan eindigt hij misschien wel op 25 goals. Dan zit er voor zowel Feyenoord als Gimenez nog veel meer in het vat."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties