"Feyenoord heeft nog genoeg om op terug te vallen"

"Feyenoord heeft nog genoeg om op terug te vallen"

Terwijl er nog wordt nagepraat over de matige wedstrijd van Feyenoord tegen AZ, komt dezelfde tegenstander woensdag alweer op bezoek. In FC Rijnmond werd daarom ook kort vooruitgeblikt op dat duel. Gaan we in De Kuip net zo'n matige wedstrijd zijn als in Alkmaar?

"Dat is niet te hopen natuurlijk, maar er is ook geen reden om dat te denken", luidde het antwoord van Sjoerd Mossou. "Je hebt altijd wel eens een mindere dag, ieder team heeft dat. Feyenoord heeft nog genoeg om op terug te vallen. Het is niet over hele wedstrijden goed geweest en vaak zat er te veel verval in wedstrijden, maar er is geen aanleiding om te denken dat je nog een keer zo speelt als zondag."

Harry van der Laan denkt hetzelfde: "Het verschil tussen uit en thuis komt er ook nog bij. De manier van spelen in Alkmaar, het vooruit verdedigen en vastzetten... Ik denk niet dat AZ dat in De Kuip ook gaat doen." Mossou denkt zelfs dat de matige wedstrijd in Alkmaar op het juiste moment kwam voor Feyenoord. "Je moet een belangrijke fase van het seizoen in, je hebt slecht gespeeld, maar toch gewonnen. Daar kun je als trainer ook weer slimme dingetjes uit halen om het weer beter te krijgen. En Arne Slot is daar een meester in."

Stengs twijfelgeval
Achter de naam van Calvin Stengs staat nog wel een vraagteken. Hij keerde dit weekend terug, maar het is de vraag of hij de komende weken fit genoeg zal blijken om alles te kunnen spelen. "Net als met Trauner wordt er dan gekeken wat de reactie zal zijn na deze wedstrijd", lichtte clubwatcher Dennis Kranenburg toe. "Het was fysiek best een pittige wedstrijd. Gezien het belang van woensdag zal hij er in ieder geval bij zitten", voorspelde hij. "Dan ben ik ook benieuwd: zet je hem weer aan de zijkant, of wil je zijn creativiteit juist op het middenveld gebruiken?"

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties