Feyenoord gewaarschuwd: "Steeds meer ploegen krijgen de sleutel in handen"

Feyenoord is een zware uitwedstrijd tegen Almere City zonder kleerscheuren doorgekomen. Toch was het duel volgens commentator Koert Westerman wel opnieuw een waarschuwing voor de Rotterdammers. Volgens hem weten tegenstanders steeds beter hoe ze de ploeg van Arne Slot moeten bestrijden.

"Steeds meer ploegen krijgen de sleutel in handen van hoe ze tegen Feyenoord moeten spelen", constateert Westerman in FC Rijnmond. "Als je ze gewoon in twee rijen van vier opvangt en de buitenspelers geen ruimte gunt om rushes te maken, dan weet Feyenoord het vaak niet meer. Die buitenspelers zijn weliswaar heel goede spelers, maar ze kunnen niet goed in de kleine ruimte uit de voeten. Steeds meer ploegen denken daarom: we gaan niet meevoetballen met Feyenoord, maar we laten ze gewoon komen."

Robert Maaskant ziet hetzelfde. "Twente heeft daar in de uitwedstrijd in Enschede de eerste aanzet voor gegeven. En steeds meer ploegen zijn dat gaan kopiëren en spelen ook op die manier tegen Feyenoord." Toch waren er tegen Almere uiteindelijk toch momenten waarop er wel ruimte lag. "We hebben veel kritiek gehad op de buitenspelers, maar Minteh besliste het wel. Ze kregen even een klein beetje ruimte en dan zie je wel de kwaliteiten", aldus Maaskant.

Goal Minteh
Sowieso was de nu clubloze trainer lovend over Minteh. "Die goal was echt bijzonder, dat verraadt klasse. Ik vind wel dat hij nog te vaak op zijn kont ligt. Of dat nu met z'n voetenwerk of z'n explosiviteit te maken heeft, maar bijna iedere wedstrijd zie ik hem wel een keer uitglijden. Maar zoals hij nu die bal afmaakte... Het was zwaar egoïstisch, want hij had hem eigenlijk moeten voorgeven op twee inlopende vrije mensen bij de tweede paal. Maar als je 'm zo binnenschiet, heeft iedereen daar wel vrede mee."

"Het is voor hem ook lekker dat hij eens een keer rendement krijgt uit die acties", voegde verslaggever Dennis Kranenburg daaraan toe. "Het is heel vaak heel dreigend, maar als je denkt: 'nu moet het komen', dan komt het niet." Met zijn twee treffers tegen Almere City - zijn eerste twee in de Eredivisie sinds september 2023 - staat Minteh nu op vijf competitiegoals.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties