Ochtendjournaal: Eindelijk weer een moment van glorie voor Minteh

Ochtendjournaal: Eindelijk weer een moment van glorie voor Minteh

De wedstrijd van Feyenoord tegen Almere City werd er een om snel te vergeten. Toch konden de Rotterdammers wel drie punten bijschrijven, dankzij twee late treffers van Yankuba Minteh. In de ochtendkranten ging het maandag dan ook vooral over de invalbeurt van de Gambiaan.

'Minteh mag dit meer doen', kopte De Telegraaf. "Na afloop van negentig minuten boerenkoolvoetbal - Feyenoord had de uitputtingsslag, 120 minuten knokken tegen AS Roma van donderdagavond nog in de benen en Almere City ramde alles hard en hoog naar voren - stond Minteh met een brede grijns voor alle camera's. Eindelijk weer een moment van glorie voor de rechtsbuiten die de voorbije vijf maanden niet meer had gescoord in de competitie."

Het Algemeen Dagblad beschreef de doelpuntenmaker als een 'alles-of-nietsspeler'. "Voor dreiging zorgt Minteh eigenlijk altijd wel. Maar nog te vaak viel het rendement van de 19-jarige Gambiaan tegen. Gisteren brak de aanvaller met die traditie", schreef de krant. "De manier waarop was indrukwekkend. Keeper Nordin Bakker is bijna 2 meter lang en dacht zich wel een stapje voorwaarts te kunnen permitteren toen de bal aan de rechterkant van het veld was. Minteh was er als de kippen bij om dat met een wonderschone boogbal genadeloos af te straffen." De aanvaller gaf zelf al aan dat het een bewuste actie was.

Muurvast
In de 72 minuten voor die bevrijdende eerste goal ging het erg moeizaam. "Bij Feyenoord zat het ruim een uur muurvast tegen Almere. Sipke Hulshoff, die de zieke Arne Slot verving als hoofdtrainer, besloot daarop zijn volledige voorhoede naar de kant te halen. Igor Paixão, Santiago Gimenez en Luka Ivanusec maakten stuk voor stuk geen indruk. Van de invallers Minteh, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh slaagde vervolgens alleen de eerste erin om het elftal écht een duw in de rug te geven. Een flinke duw, want Minteh bezorgde Feyenoord de volle mep in Flevoland."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties