'Feyenoord gaat praten met Matvienko; salaris vormt probleem'

'Feyenoord gaat praten met Matvienko; salaris vormt probleem'

Feyenoord heeft inderdaad interesse in Mykola Matvienko. Dat werd na het aanvankelijke bericht van het Algemeen Dagblad ook bevestigd door Voetbal International en 1908.nl. De partijen gaan deze week met elkaar in gesprek, al is het nog maar de vraag of dat ook tot een akkoord gaat leiden.

Martijn Krabbendam van VI weet dat de Rotterdammers in ieder geval hopen de 26-jarige Oekraïener nog deze week aan de selectie toe te voegen. Zijn club Shakhtar Donetsk belegt vanaf donderdag een trainingskamp in Nederland. De selectie verblijft in die tijd in Vlaardingen en Schiedam, wat een uitstapje naar Rotterdam om over een eventuele transfer te praten eenvoudig maakt.

De linksbenige verdediger - die over redelijk wat Champions League- en interlandervaring beschikt - is in meerdere opzichten een interessante optie voor Feyenoord. Hij kan namelijk zowel in het centrum als aan de linkerkant spelen. Trainer Arne Slot benadrukte al eerder op zoek te zijn naar dergelijke veelzijdige spelers. Bovendien is het binnenhalen van een linksback topprioriteit, omdat Feyenoord na het vertrek van Tyrell Malacia niemand meer heeft voor die positie.

Salariseisen
Ook 1908.nl bevestigde de interesse in Matvienko, maar voegde daar wel aan toe dat Feyenoord nog niet erg concreet is. Zo zal hij met nog een driejarig contract niet goedkoop zijn. Ook huur is een mogelijkheid, maar in dat geval zou er een verplichte koopoptie in de overeenkomst moeten worden opgenomen. In beide gevallen vormen de salariseisen van Matvienko - zijn huidige jaarsalaris is 2,5 miljoen bruto - een probleem. Ajax, dat de verdediger eveneens wil binnenhalen, zou een dergelijk salaris wel kunnen bieden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties