'Verdediger Mykola Matvienko deze week in Rotterdam voor onderhandelingen'

'Verdediger Mykola Matvienko deze week in Rotterdam voor onderhandelingen'

Feyenoord heeft interesse in verdediger Mykola Matvienko van Shakhtar Donetsk. Dat weet Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad te melden. Eerder op de ochtend werd bekend dat voor dezelfde positie(s) ook Dávid Hancko van Sparta Praag in beeld is.

De 26-jarige Matvienko is - net als Hancko - een linksbenige verdediger die zowel in het centrum als op linksback kan spelen. Feyenoord hoopt snel door te pakken: de Oekraïener zal zich waarschijnlijk deze week al in Rotterdam melden om met zijn mogelijke nieuwe club tot een akkoord te komen.

Met Matvienko hoopt trainer Arne Slot veel ervaring aan zijn selectie toe te voegen. Hij speelt al jaren bij Shakhtar Donetsk, met wie hij ook jaarlijks in de Champions League actief is, en is 51-voudig Oekraïens international.

Haalbaarheid
De vraag lijkt wel in hoeverre hij haalbaar is voor Feyenoord. De verdediger ligt bij Shakhtar nog twee seizoenen vast en zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.nl geschat op elf miljoen euro. Daarbij zou ook Ajax bezig zijn met zijn komst. Op social media dook deze week een foto op van de zaakwaarnemer van Matvienko op bezoek bij de club uit de hoofdstad.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties