Feyenoord en Slot grote winnaars bij Sport Awards Rotterdam

Feyenoord en Slot grote winnaars bij Sport Awards Rotterdam

Arne Slot heeft wederom een persoonlijke prijs gewonnen. Nadat hij eerder dit jaar al werd verkozen tot NSP Persoonlijkheid van 2023, heeft de trainer van de Rotterdammers nu ook de titel Sportcoach van het Jaar bij de Sport Awards Rotterdam gewonnen. Feyenoord is bekroond tot sportploeg van het jaar 2023.

Nadat Slot eerder deze week wegens ziekte ook niet aanwezig kon zijn bij de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord, was de trainer vrijdag tevens afwezig bij dit sportgala. Algemeen directeur Dennis te Kloese nam daarom beide prijzen in ontvangst en nam ook het woord: "Heel veel respect naar de andere kandidaten, maar ik vind het ook heel terecht."

"Het is een heel jonge ploeg die heel hard heeft gewerkt, heel veel heeft meegemaakt", wordt Te Kloese geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het is een bijzondere prestatie waar ik heel erg trots op ben. De coach is heel belangrijk, de spelers zijn heel belangrijk, maar er zit nog een hele grote groep mensen omheen."

Tweede keer op rij
Het is niet de eerste keer dat er twee prijzen richting Rotterdam-Zuid gaan, want vorig jaar werd Slot ook al benoemd tot beste sportcoach en kreeg Feyenoord de prijs van sportploeg van het jaar 2022. Die prijzen hadden vooral te maken met het succes van de Rotterdammers in de Conference League, waar de finale werd behaald. De tegenstanders voor dit jaar bij beste sportploeg waren Neptunus Softbal en Victoria Squash, terwijl Slot Jut Stuij (softbal) en Kevin den Uijl (turnen) versloeg.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties