Arne Slot uitgeroepen tot NSP Sportpersoonlijkheid 2023

Arne Slot uitgeroepen tot NSP Sportpersoonlijkheid 2023

De Nederlandse Sportpers (NSP) heeft Arne Slot aangewezen als Sportpersoonlijkheid van het afgelopen jaar. De hoofdtrainer van Feyenoord nam de onderscheiding dinsdagavond in ontvangst tijdens de jaarlijkse uitreiking van NSP-prijzen in Den Haag.

''Heel eervol'', zo typeerde Slot, die eerder vandaag ook de Gouden Mossel in ontvangst mocht nemen, het krijgen van de prijs. ''Je boodschap goed overbrengen vind ik belangrijk, en ik ben blij te vernemen dat men dat in mij kan waarderen. Voetbal is vaak heel simpel, maar soms ook complex. Als trainer de juiste nuance in het verhaal weten aan te brengen is in mijn ogen een essentieel onderdeel van het vak.''

Slot wordt door NSP in het juryrapport geroemd om de tijd die hij structureel neemt voor de pers, zijn constructieve houding en de duidelijke wijze waarop hij zijn boodschap in de media overbrengt. De 45-jarige oefenmeester staat volgens de jury te boek als prettig in de omgang, bereid om op elke vraag antwoord te geven en als individu met exceptionele communicatieve vaardigheden: stuk voor stuk ingrediënten die bijdragen aan zijn positieve verstandhouding met het journaille.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties