Dubbel prijs voor Feyenoord bij Sport Awards Rotterdam

Feyenoord is twee keer in de prijzen gevallen bij de Sport Awards Rotterdam. Tijdens het jaarlijkse evenement werd in theater Zuidplein het eerste elftal uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar 2022 en ontving hoofdtrainer Arne Slot de onderscheiding voor beste sportcoach.

Het eerste elftal en de hoofdtrainer ontvingen de awards vanwege hun indrukwekkende campagne in de UEFA Europa Conference League van vorig seizoen, toen Feyenoord zich voor de vierde keer in de clubhistorie wist te plaatsen voor een Europese finale.

Huidig aanvoerder Orkun Kökcü, die vorig jaar een van de sterkhouders was van het succeselftal, nam de award voor beste sportploeg in ontvangst van sportwethouder Faouzi Achbar. ''Op momenten als deze besef je weer hoe bijzonder onze prestaties in de Conference League zijn geweest en wat het heeft losgemaakt’, sprak Kökcü namens zijn (voormalig) teamgenoten. ‘Met deze prijs wordt nogmaals de waardering uitgesproken voor ons memorabele Europese seizoen, waarin we met trots niet alleen de club maar zeker ook de stad hebben vertegenwoordigd.''

Arne Slot viel met de onderscheiding voor Rotterdamse Sportcoach van het jaar ook nog persoonlijk in de prijzen. De hoofdcoach, die Feyenoord in zijn eerste seizoen in De Kuip voor het eerst in twintig jaar naar een Europese finale leidde, kreeg de award uit handen van voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel.

‘'Heel mooi om ook op deze manier de trots en waardering te voelen van de stad waar ik nu anderhalf jaar als trainer werkzaam ben'', vertelde Slot, die vooral voldoening haalt uit het hechte collectief dat hij met zijn staf vormt en de manier waarop de prestatie in de Conference League tot stand is gekomen.

''Elke coach zal beamen dat de waarde van een kwalitatief sterke en uiterst competente staf een belangrijke voorwaarde is om het beste uit jezelf en elkaar te kunnen halen. Dat we ook op het Europese podium met attractief en aanvallend voetbal mooie resultaten hebben weten te halen, geeft mij als trainer veel voldoening. Ik heb na onze campagne in de Conference League vaak gehoord dat Feyenoord daarmee weer op de kaart is gezet. Dat is een prestatie waaraan iedereen binnen de club heeft bijgedragen en trots op mag zijn.''

Lees meer over
Orkun Kökcü Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties