'Feyenoord en Arnesen definitief uit elkaar'

'Feyenoord en Arnesen definitief uit elkaar'

Feyenoord en Frank Arnesen gaan definitief niet meer met elkaar verder, zo meldt 1908.nl. De twee partijen hebben een akkoord bereikt over het ontbinden van zijn contract, dat nog doorliep tot medio 2023.

Arnesen kwam begin 2020 binnen in De Kuip en heeft sindsdien de club grotendeels naar zijn hand gezet. Onder zijn bewind werd Arne Slot aangesteld en zijn de jeugdopleiding en de scouting flink onder handen genomen. Mede door Arnesen werden spelers als Gernot Trauner en Fredrik Aursnes naar De Kuip gehaald. Vanwege een infectie aan zijn knie moest de Deen op doktersadvies zijn taken begin juli neerleggen.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam vertelde vorige week waarom beide partijen uit elkaar gaan. ''De leiding maakt zich nog steeds grote zorgen om zijn gezondheid en wat dit betekent voor de toekomst. De volgende window, in de winter, wordt een rustige, zo verwacht men bij de club en daarna loopt het contract van Arnesen af. Hij is dan 66 jaar.''

Voor Feyenoord breekt nu een nieuwe fase aan, zo voegde Krabbendam toe: ''Die hadden ze in gekund met Arnesen, maar volgens de clubleiding alleen met een topfitte Arnesen die moeiteloos het vliegtuig naar Lissabon of Buenos Aires kan pakken indien noodzakelijk. Voor het weer zover is, zijn we wel even verder, vrezen ze in de Kuip. En dus vinden ze dit het moment om afscheid te nemen.''

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties