Feyenoord domineert Elftal van de Week van De Telegraaf

Feyenoord domineert Elftal van de Week van De Telegraaf

Dat Feyenoord zondagmiddag een geweldige prestatie afleverde, zag ook Ben Wijnstekers. De oud-Feyenoorder mocht namens De Telegraaf het Elftal van de Week samenstellen en koos daarin voor liefst vijf Feyenoorders. Bart Nieuwkoop, Dávid Hancko, Quinten Timber, Yankuba Minteh en Igor Paixão bemachtigden allemaal een plekje in het elftal.

"Lang niet alles gaat altijd goed en de energie die hij erin gooit, gaat wel eens ten koste van de laatste pass", begon Wijnstekers over Nieuwkoop. "Dat heeft Feyenoord eerder gezien met Marcus Pedersen. Maar nu was die teruggetrokken voorzet op de 2-0 van Minteh een hoogtepunt. Hij zet zoveel druk naar voren en zit er altijd bovenop. Die energie brengt hij over op het hele elftal."

Ook van Hancko was Wijnstekers onder de indruk. "Wat is die man soeverein, hè? En niet alleen tegen een toch heel zwak Ajax. Ik dacht even: laat hem maar linksback staan, omdat hij dan ook steeds scoort. Maar dat deed hij nu ook als centrale verdediger. Als hij aanzet met die grote passen, loopt hij van achteruit zo door de zestien in. Alsof tegenstanders er niet staan. Hij is echt van heel hoog, Europees niveau."

De andere doelpuntenmakers stonden ook in het elftal, te beginnen met Timber. "Ik vond Wieffer ook erg sterk, maar Timber maakte een geweldige goal. Als hij tegenwoordig aanlegt om te schieten, heb je ook het gevoel dat het een doelpunt kan opleveren. Dat heeft hij een tijd niet gekend en toont aan dat hij echt op elk vlak stappen maakt dit seizoen. Hij is fysiek onvermoeibaar en heeft na een duel ook nog de puf om in balbezit iets goeds te doen."

Eenzelfde ontwikkeling ziet hij bij Minteh. "Dat intuïtieve gaat bij hem steeds meer opleveren. Hij is zó onvoorspelbaar, een soort verrassingsact wanneer hij de bal krijgt, en ongelooflijk doelgericht. Door zijn snelheid is hij soms wat minder gecontroleerd en mist hij wel eens de finesse in de eindfase - al gaf hij wel weer een prima bal op Paixão - maar hij heeft echt wel techniek. Dat zag je ook aan zijn tweede goal. Als hij zo is, kun je hem alleen maar altijd opstellen."

Tot slot genoot Wijnstekers ook van Paixão. "Hij is echt weer de Paixão zoals ze die in Rotterdam vorig jaar veel vaker hebben gezien dan dit seizoen, met twee goals in de Klassieker. Die eerste goal was heel knap afgemaakt, dat stiftje met de buitenkant. Dan zie je dat hij echt weer vertrouwen heeft en is het een heerlijk ventje om naar te kijken."

Elftal van de Week:
Jasper Cillessen (NEC); Bart Nieuwkoop, Philippe Sandler (NEC), Dávid Hancko; Yankuba Minteh, Quinten Timber, Joey Veerman (PSV), Igor Paixão; Sontje Hansen (NEC), Luuk de Jong (PSV), Robert Mühren (FC Volendam)

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dávid Hancko Quinten Timber Igor Paixão Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties