'Feyenoord dankt hoge transfersom voor Sinisterra aan Te Kloese'

'Feyenoord dankt hoge transfersom voor Sinisterra aan Te Kloese'

Feyenoord staat op het punt om eindelijk het eigen transferrecord te verbreken. Nog altijd was Dirk Kuyt in 2007 met een bedrag van 18 miljoen euro de duurste uitgaande transfer ooit voor de Rotterdammers, maar dankzij Luis Sinisterra tikken de Rotterdammers vijftien jaar later eindelijk een nieuw hoogterecord aan. Daarbij gaan de complimenten ook deels uit naar algemeen directeur Dennis te Kloese.

Na Tyrell Malacia (voor 15 miljoen euro + 2 miljoen aan bonussen naar Manchester United) wordt Sinisterra de tweede grote uitgaande transfer van Feyenoord dit seizoen. Zijn transfersom bedraagt een vast bedrag van 25 miljoen euro, plus nog zo'n 5 miljoen aan bonussen. Daarbovenop heeft Feyenoord een doorverkooppercentage bedongen. "Dat Feyenoord nu zo'n 30 miljoen kan incasseren, heeft alles te maken met de finaleplaats in de Conference League en de rol van algemeen directeur Dennis te Kloese", zo wordt in De Telegraaf uitgelegd.

Te Kloese is namelijk nauw betrokken bij de transfers nadat technisch directeur Frank Arnesen om gezondheidsredenen een stapje terug heeft moeten zetten. "Te Kloese heeft zelf leiding gehad bij de onderhandelingen met Leeds United en heeft het spel volgens de Engelsen hard gespeeld. Hij schaakte op meerdere borden, want ook Everton was in de race voor Sinisterra. Dat heeft geleid tot de beste prijs. Afgelopen week had hij eenzelfde rol in de besprekingen met Manchester United bij de verkoop van Malacia."

Lees meer over
Luis Sinisterra Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties