Feyenoord bevestigt: Te Kloese krijgt belangrijke functie in ECA

Feyenoord bevestigt: Te Kloese krijgt belangrijke functie in ECA

Dennis te Kloese is vandaag in Berlijn benoemd in de executive board van de European Club Association (ECA), de grootste en belangrijkste organisatie van voetbalclubs in Europa.

Voor het Nederlandse voetbal is het belangrijk om een stem te hebben binnen de ECA, die als onafhankelijke partij door zowel de UEFA als de FIFA wordt erkend en opkomt voor de belangen van Europese clubs. Dit was niet meer het geval sinds Edwin van der Sar in mei opstapte als directeur van Ajax, en de Nederlandse clubs dus niet meer kon vertegenwoordigen binnen de belangenorganisatie.

''Als echt opleidingsland nemen we een bijzondere positie in die beschermd moet worden. Alleen al daarom is het goed dat er een Nederlandse vertegenwoordiger in het bestuur zit. Ik vind het eervol dat ik dat nu mag zijn. Ongetwijfeld heb ik dat voor een belangrijk deel te danken aan de gestegen status van Feyenoord de afgelopen jaren, maar ik zal me dus nadrukkelijk inspannen voor alle Nederlandse clubs en onze competitie'', aldus Te Kloese, die door het bestuur van de ECA rechtstreeks werd benaderd voor de belangrijke nevenfunctie en deze uiteraard combineert met zijn werkzaamheden bij Feyenoord.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties