Fer over Berghuis-geruchten: "Daar focus ik me niet op"

Fer over Berghuis-geruchten: "Daar focus ik me niet op"

Leroy Fer speelde in de oefenwedstrijd tegen KAA Gent niet op het middenveld, maar als centrale verdediger. De aanvoerder (bij afwezigheid van Steven Berghuis) was niet ontevreden over hoe dat ging. "Ik heb er een aantal keer gespeeld, maar dan met drie centrumverdedigers. Nu alleen met Marcos. Dat ging aardig."

De wedstrijd zelf noemde Fer in gesprek met ESPN 'redelijk goed'. "We hebben een weekje getraind en waar we op getraind hebben - dat gaf de trainer ook aan - hebben we goed gedaan. Alles kan beter, maar vooral het druk zetten, het verdedigende aspect, waar we veel op hebben gehamerd, zag er goed uit. Ik ben zeker tevreden."

"Natuurlijk moeten we fitter en sterker worden, maar de keren dat we hoog druk zetten, zag je dat we de bal goed veroverden", vervolgde Fer. Waar dat de aspecten zijn waar afgelopen trainingsweek de focus op lag, zal de komende weken ook het voetballende gedeelte centraal komen te staan. "De komende weken gaan we ook heel hard werken aan de manier waarop we willen voetballen. Dat zal ongetwijfeld ook anders zijn (dan vorig seizoen, red.)."

Berghuis
Fer werd ook gevraagd te reageren op de geruchten rond Steven Berghuis, die in verband wordt gebracht met een gevoelige overstap naar Ajax. Daar wilde hij echter niet op reageren. "Dat is iets waar ik niet over ga. Ik focus me daar niet op." Fer gaf aan dat hij Berghuis tijdens het EK niet heeft gesproken, dus ook niet over de verhalen. Ook de vraag wat hij van de stap zou vinden, liet hij onbeantwoord. "Ik geef daar geen antwoord op, want dat is niet aan mij. Dat is aan de clubs en Steven."

Lees meer over
Steven Berghuis Leroy Fer Voorbereiding 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties