Elia zet officieel een punt achter zijn carrière

Elia zet officieel een punt achter zijn carrière

Eljero Elia heeft officieel een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De oud-Feyenoorder zat sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag van afgelopen zomer zonder club en maakte zondag bekend dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

"Ik ben met voetbalpensioen", begint de oud-aanvaller bij ESPN. "Ik ben met van alles bezig en heb eigenlijk niet eens tijd gehad om het aan te kondigen. Dit is het moment dat heel Nederland gaat weten dat ik gestopt ben met voetbal. In mijn hoofd was ik al een paar jaar gestopt. De laatste jaren vond ik het eigenlijk niet meer leuk. Bij FC Utrecht heb ik geen leuke momenten meer meegemaakt."

Elia ruilde in de zomer van 2015 zijn toenmalige club Werder Bremen transfervrij in voor Feyenoord. In zijn eerste seizoen in De Kuip was Elia in 37 wedstrijden goed voor negen goals en zes assists en maakte hij de winnende treffer in de bekerfinale tegen FC Utrecht. In zijn tweede jaar in Rotterdam, waar hij tien doelpunten maakte en acht keer fungeerde als aangever in 31 wedstrijden, won hij de landstitel.

Daarna vertrok hij naar Basaksehir in Turkije - met wie hij ook de landstitel pakte - om in 2020 weer terug te keren in Nederland, bij FC Utrecht. Dat werd echter geen succes. Na een teleurstellend seizoen in de Domstad vertrok hij naar ADO Den Haag, maar daar raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Elia speelde in totaal dertig interlands voor Nederland, waaronder op het WK in Zuid-Afrika in 2010.

Lees meer over
Eljero Elia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties