El Ahmadi: "Toen dacht ik: dit gaan we niet meer weggeven"

El Ahmadi: "Toen dacht ik: dit gaan we niet meer weggeven"

Karim El Ahmadi schoof zondagochtend aan bij Goedemorgen Eredivisie. De 37-jarige middenvelder was een van de belangrijke krachten in de kampioensploeg van Feyenoord in 2016/17. In het programma blikte hij uitgebreid terug op dat jaar.

El Ahmadi noemde de landstitel 'zeker het hoogtepunt van mijn carrière'. "Bij Feyenoord heb ik veel ups en downs meegemaakt. Van een twaalfde plek en zelf bijna weggestuurd, tot kampioen en beste speler van Nederland. Wat ik veel jonge jongens kan meegeven, is dat je altijd vertrouwen in jezelf moet houden en de hoop nooit moet opgeven."

"Waarom ik ben weggegaan? Ik was 33 en dacht: ik heb alles meegemaakt bij Feyenoord en het is nu tijd om weg te gaan. Sowieso vind ik dat je op je hoogtepunt goed weg moet gaan. Ik heb nog wat aanbiedingen gehad om terug te komen naar Nederland, maar ik heb het daar goed afgesloten. Feyenoord was niet concreet, maar FC Twente wel. Daar heb ik vorig jaar nog mee gesproken. Ik heb het wel overwogen, maar ik heb het uiteindelijk niet gedaan."

Kampioenswedstrijd
De 'ups en downs' waar El Ahmadi over sprak, kwamen zeker ook terug in het slot van het kampioensseizoen. Feyenoord kon de titel pakken op bezoek bij Excelsior, maar ging met 3-0 onderuit. Daardoor kwam alles aan op het thuisduel met Heracles Almelo op de laatste speeldag, waardoor de druk alleen maar toenam. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik 'm wel heb geknepen", blikte El Ahmadi terug.

"Het grootste deel van de groep had een kampioenschap nog nooit meegemaakt. Ikzelf ook niet. Alleen Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen hadden die ervaring. Kuyt zei: 'we gaan het gewoon doen'. Er waren wel spelers die begonnen te vrezen. We voelden wel druk. Maar toen we aankwamen in De Kuip en ik het publiek zag, dacht ik ook: dit gaan we niet meer weggeven."

Lees meer over
El Ahmadi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties