Duidelijkheid over wissels Vitesse: "We mochten nog een keer wisselen"

Duidelijkheid over wissels Vitesse: "We mochten nog een keer wisselen"

Na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord was er even onduidelijkheid over de vierde wissel van de thuisploeg. Het leek hier namelijk te gaan om een vierde wisselmoment, terwijl de vijf toegestane wissels slechts over drie momenten mogen worden verdeeld. Niemand leek te weten of het om een wisselfout ging, maar Vitesse-trainer Thomas Letsch gaf uiteindelijk duidelijkheid.

Tegenover ESPN vertelde Letsch dat ook bij Vitesse zelf onduidelijkheid heerste. "We hadden al drie keer gewisseld. Of dat twee of drie wisselmomenten waren, was niet duidelijk. We vroegen het aan de vierde official en hadden een lange discussie met hem. Na vijf minuten zei hij tegen ons dat de wissel van Wittek op hetzelfde moment telde als dat van Openda, dus we konden nog een keer wisselen."

De Duitser benadrukte dat Vitesse de wissel pas doorvoerde toen het honderd procent zeker was. "Anders was het heel dom van ons geweest. Daarom hebben we het meerdere keren aan de official gevraagd en gewacht tot we een duidelijk antwoord hadden."

Lees meer over
Vitesse
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties