Dit verdient Feyenoord met de plaatsing voor de kwartfinale

Dit verdient Feyenoord met de plaatsing voor de kwartfinale

De overtuigende zege van Feyenoord op Shakhtar Donetsk (7-1) betekent ook goed nieuws in financieel opzicht. De Rotterdammers, die door de overwinning naar de kwartfinale van de Europa League gaan, ontvangen hiervoor 1.8 miljoen euro van de UEFA als bonus.

In de groepsfase verdiende de ploeg van Arne Slot ook al een flinke bonus. Elke overwinning in de groepsfase leverde Feyenoord 630 duizend euro op, terwijl het na een gelijkspel 210 duizend euro mocht bijschrijven. De Rotterdammers wonnen twee keer en speelden twee keer gelijk, waardoor Feyenoord in de groepsfase alleen al 1.680.000 euro verdiende. Omdat Feyenoord als groepswinnaar eindigde, kreeg het nog eens 1.1 miljoen euro van de UEFA.

Alle clubs die zich kwalificeerden voor de groepsfase van de Europa League kregen daarnaast al een eenmalige bonus van 3.4 miljoen euro. De Rotterdammers ontvangen ook een coëfficiëntenbonus van iets meer dan drie miljoen euro aan het einde van de rit. De marketingpool is geen vast bedrag, de hoogte hiervan wordt aan het einde van de campagne bekendgemaakt.

Mocht Feyenoord ook de halve finale bereiken, dan ontvangt het nog eens 2.8 miljoen euro. Plaatsing voor de finale betekent een bonus van 4.6 miljoen euro, terwijl de uiteindelijke winnaar van de Europa League nog eens vier miljoen euro mag bijschrijven. In totaal is er dus nog 11,4 miljoen euro te verdienen voor Feyenoord.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties