Dessers gooide wedstrijd in het slot: "Dan is het echt genieten"

Dessers gooide wedstrijd in het slot: "Dan is het echt genieten"

Na zijn eerste Feyenoord-doelpunt heeft Cyriel Dessers ook zijn eerste in De Kuip erop zitten. Net na het vieren van de bevrijdende 4-3 van Guus Til gooide de invaller de wedstrijd definitief op slot. "Het was een mooie goal, de celebration kon iets beter", lachte de Belg na afloop.

"Het is een mooi gevoel", begon Dessers over zijn doelpunt voor de camera van ESPN. "Het is fijner om deze te maken dan wanneer je achter staat. Van dit moment kon ik echt genieten." Met zijn treffer maakte Dessers een einde aan een razendspannende slotfase. "Toen was de wedstrijd klaar, laat ik het zo zeggen. Het was ook voor het stadion en het team een opluchting dat die goal viel. Dan is het wel even genieten."

De comeback van Feyenoord was nodig, omdat het eerder in de wedstrijd een 2-0 voorsprong verspeelde. Dessers zag dat vanaf de bank gebeuren. "In de eerste helft kon ik genieten van ons voetbal. We speelden echt goed, maar dan laten we ze toch in de wedstrijd komen. In de tweede helft vond ik ons opnieuw beter, maar krijgen we bijna uit het niets die goal tegen. Als je dan ziet hoe wij op karakter nog terugkomen in de wedstrijd, erin blijven geloven, tijdens zo'n druk programma blijven lopen en druk zetten, dan kan ik alleen maar blij zijn voor het team."

Bij ploeggenoot Guus Til leefde na afloop een stuk meer irritatie over het spelverloop. "Ik begrijp zijn gevoel wel, zeker omdat hij vanaf het begin op het veld stond. Maar als je een ploeg bent die bovenin wil meedraaien, moet je gewoon blij zijn met deze punten. Het kan niet altijd 4-0 worden met fantastisch voetbal van de eerste tot de 90e minuut. Het was niet goed dat we vandaag drie goals tegen kregen, maar als je er dan vijf maakt, moet je gewoon blij zijn. Punten in de tas en op naar de volgende wedstrijd."

Lees meer over
NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties