De Zeeuw: ''Maximaal vier Feyenoorders in selectie FC Dordrecht''

De Zeeuw: ''Maximaal vier Feyenoorders in selectie FC Dordrecht''

Algemeen directeur Hans de Zeeuw bevestigt dat Feyenoord en FC Dordrecht zo goed als zeker gaan samenwerken. Beide partijen moeten de laatste formaliteiten nog afronden voordat ze opnieuw met elkaar in zee gaan.

Door de samenwerking krijgt Feyenoord de kans om talenten te laten spelen op het één na hoogste niveau in Nederland. FC Dordrecht wil met behulp van de Feyenoorders sportief beter presteren in de Keuken Kampioen Divisie. "We willen richting het linkerrijtje", vertelt De Zeeuw in gesprek met RTV Dordrecht. Daarnaast is het voor de Schapenkoppen ook belangrijk om geld te verdienen door talenten van Feyenoord de kans te geven.

Als Feyenoord in de toekomst een huurling weet te verkopen, dan krijgt FC Dordrecht daar een percentage van. "We willen er ook aan verdienen en dat gaat ook echt gebeuren. De bedoeling is dat het jongens zijn die na een jaar hier de nummer twaalf, dertien en veertien zijn van Feyenoord. En stel dat ze niet goed genoeg zijn voor Feyenoord 1, maar wel goed genoeg voor een andere club in de eredivisie, dan hebben we een win-winsituatie."

Supporters van FC Dordrecht hoeven zich geen zorgen te maken dat de selectie volledig uit huurlingen zal bestaan. Er zijn afspraken gemaakt met Feyenoord en er zullen maximaal vier spelers van de Rotterdamse club welkom zijn in de selectie. "We zullen onze eigen identiteit honderd procent behouden", belooft De Zeeuw. "Er is nog een lange weg te gaan, ook in de organisatie, maar wat voor mij leidend wordt is wat er op het veld gebeurt. Dat moet echt beter."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties