De vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en NEC

De vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en NEC

Bij Feyenoord worden er geen wijzigingen verwacht in de basisopstelling. De Rotterdammers gaan met dezelfde namen als afgelopen week tegen Fortuna Sittard starten in de bekerfinale van aanstaande zondag tegen NEC Nijmegen in De Kuip.

Trainer Arne Slot wilde vrijdagmiddag nog niet prijsgeven of hij daadwerkelijk met dezelfde elf gaat starten als de laatste weken. Wel gaf hij prijs dat op de langere termijn geblesseerden Quilindschy Hartman en Gjivai Zechiël na iedereen beschikbaar is en dat deze week dus met een fitte groep wordt toegewerkt naar de finale. ''Jullie zullen zondag zien tot welke keuzes dat leidt in de opstelling.''

Dat betekent dat Bart Nieuwkoop wederom als rechtsback gaat beginnen bij Feyenoord. Lutsharel Geertruida presteert uitstekend als linksback en is daarmee de vervanger van Hartman. Marcos Lopez moet ook in de bekerfinale genoegen nemen met een plek op de bank. De Peruviaan is bezig aan zijn laatste weken in De Kuip en gaat zo goed als zeker aankomende zomer een uitgaande transfer maken.

Timon Wellenreuther is de eerste doelman tegen NEC Nijmegen. Justin Bijlow is weer terug van een kuitblessure, maar moet tijdens de bekerfinale nog op de bank plaatsnemen. Slot gaat in de loop van volgende week de keeperskwestie opnieuw bespreken en houdt daarbij ook rekening met het Nederlands Elftal. Bijlow maakt kans op deelname aan het EK in Duitsland, maar moet dan wel wedstrijden in de benen hebben.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

NEC Nijmegen hoopt tegen Feyenoord voor het eerst de TOTO KNVB Beker te veroveren. De Nijmegenaren stonden eerder vier keer in de finale, maar wisten geen enkele keer als winnaar uit het duel te komen. Voor trainer Rogier Meijer is het goed nieuws dat Dirk Proper op tijd fit is. De middenvelder is een belangrijke schakel in het elftal dat een goed seizoen doormaakt.

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper; Hansen, Chery, Baas; Ogawa.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties