De Statistieken: Trauner en Sinisterra onderscheiden zich bij matig Feyenoord

De Statistieken: Trauner en Sinisterra onderscheiden zich bij matig Feyenoord

Niet alleen qua resultaat betekende de uitwedstrijd tegen FC Utrecht de eerste teleurstelling voor Feyenoord. Ook op basis van het spel moest Feyenoord zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Dit was dan ook terug te zien in de statistieken, al waren er toch twee Feyenoorders die wél positief opvielen.

Feyenoord had in Utrecht 55% van het balbezit, maar kon daarmee bij lange na niet zo gevaarlijk worden als de thuisploeg. De Rotterdammers schoten slechts 2 keer op doel, uit een totaal van 12 schoten. FC Utrecht noteerde 19 doelpogingen waarvan er 7 tussen de palen eindigden. Slechts 1 mogelijkheid van Feyenoord werd volgens de statistieken van Sofascore als 'grote kans' bestempeld, waar dat voor liefst 6 pogingen van Utrecht gold. De 3-1 eindstand was dan ook niet vreemd.

De beoordelingen op basis van de individuele statistieken* waren laag aan de kant van Feyenoord. Enkel Luis Sinisterra en Gernot Trauner konden zich aan de malaise onttrekken. Eerstgenoemde deed dat uiteraard met zijn doelpunt, maar was daarnaast met zijn 4 geslaagde dribbels (van de 7 in totaal) belangrijk bij het weinige gevaar dat de bezoekers konden creëren. Ook Alireza Jahanbakhsh had met 4 sleutelpasses een redelijke bijdrage. Daartegenover stond echter dat de Iraniër zelf slechts 1 van zijn 4 dribbels zag slagen en dat hij daarnaast liefst 6 van zijn 7 duels verloor.

Trauner
De meest aanwezige Feyenoorder was Trauner. De Oostenrijker had van alle Feyenoorders de meeste balcontacten (102) en deed daar vaak wat goeds mee. Zo kwam 92% van zijn passes aan (76 van de 83), een percentage dat alleen door Marcus Pedersen (97%, 31 van de 32) werd overtroffen. Bij zijn geslaagde passes zaten onder meer 6 lange ballen (1 mislukte) en 2 sleutelpasses.

De Statistieken: Trauner en Sinisterra onderscheiden zich bij matig Feyenoord

Maar daarnaast was Trauner uiteraard vooral verdedigend van grote waarde. Met 10 clearances (weggewerkte ballen), 1 geblokt schot, 3 onderscheppingen en 3 geslaagde tackles heerste hij achterin. Ter vergelijking: zijn partner achterin, basisdebutant Ramon Hendriks, was goed voor 4 clearances, 1 geblokt schot, 0 onderscheppingen en 2 geslaagde tackles. Bovendien won Trauner 7 van zijn 8 luchtduels, evenals alle 4 zijn duels over de grond. Voor Hendriks was dit respectievelijk 2 van de 5 en 2 van de 3.

*Statistieken afkomstig van Sofascore en Whoscored

Lees meer over
Luis Sinisterra Ramon Hendriks Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties