"De stap naar Feyenoord vind ik best verrassend"

"De stap naar Feyenoord vind ik best verrassend"

Hoewel hij zelf ontkent dat er een akkoord is, lijkt Gijs Smal de eerste Feyenoord-versterking van het komende seizoen te worden. De linksback zou in de zomer transfervrij overkomen van FC Twente. In Dit Was Het Weekend werd besproken of dit voor beide partijen een goede stap is.

"Aan de bal denk ik dat Smal voor elke club wel een meerwaarde is", begon Karim El Ahmadi, die zelf ook voor zowel Feyenoord als FC Twente uitkwam. "Maar verdedigend zal hij het misschien wel lastig krijgen. De stap naar Feyenoord vind ik ook best verrassend, want Hartman is toch wel dé nummer één."

Mogelijk anticipeert Feyenoord op een vertrek van Hartman, maar ook dan zet El Ahmadi zijn vraagtekens bij de keuze. "Zie jij Smal als nummer één linksback van Feyenoord", vroeg hij aan collega-analist Kenneth Perez. "Nee, maar er komt dan wel een ander waar hij de strijd mee kan aangaan. Vanuit Feyenoord snap ik het heel goed", reageerde de Deen.

De keuze van Smal
Wel vraagt Perez zich af of de keuze voor Feyenoord voor Smal zelf - los van zijn salaris - een verbetering is. "Je moet kijken naar wat je concurrentie is. Op dit moment is dat Hartman. Als hij in de rol van López komt, wordt zo'n speler daar toch niet gelukkig van? Zeker niet als je nog redelijk jong bent. Het is een gecalculeerde gok, waar hij financieel sowieso beter van wordt. Maar er zijn ook clubs met een vacature op linksback die hetzelfde kunnen betalen en hem ook wel willen hebben."

Smal zelf gaf dit weekend tegenover ESPN nog aan dat er van een akkoord geen sprake is. "Dat zoiets naar buiten komt, vond ik sowieso al raar. Want er is nog niks. Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit contact met Feyenoord heb gehad, maar ik ben transfervrij en ben me aan het oriënteren. Nu doen ze net alsof ik al speler van Feyenoord ben en dat is gewoon niet waar."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties