"De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen maken"

"De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen maken"

Met speelronde 29 van de Eredivisie in zicht nadert het einde van dit seizoen voor Feyenoord. De Klassieker van zondagmiddag en de bekerfinale tegen NEC zijn de echte momenten om naar uit te kijken, maar verder lijkt het wel duidelijk dat de Rotterdammers op de tweede plek gaan eindigen. Dat betekent wederom Champions League voetbal, maar wekt ook de nodige interesse bij de sterkhouders. Directeur Dennis te Kloese wacht daarom een drukke transferzomer.

"De meeste beslissingen in de top van Eredivisie zijn op het oog wel gevallen", oordeelt Wim Kieft bij de opening van zijn column in De Telegraaf. De analist doelt op het gelijke spel van Feyenoord tegen FC Volendam. "De druk is ervan af en dan krijg je dit soort uitslagen. Voor PSV is de buit binnen met het lonkende kampioenschap. In Rotterdam hebben ze ondanks de zeperd van PSV in Nijmegen nooit geloofd in het prolongeren van de landstitel."

Santiago Gimenez
Kieft vervolgt zijn verhaal over de spits van Feyenoord. De Mexicaan kreeg tegen Volendam twee grote kansen, maar verder leek het eigenlijk wederom nergens op. "De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen beginnen te maken over Gimenez met het oog op een lucratieve transfer. Hij staat niet alleen lang droog - zijn gemiddelde valt in het niet bij zijn scoringsdrift in de eerste seizoenshelft - hij is ook nauwelijks betrokken in het spel en bij doelpunten van medespelers. In september en oktober ging het over bedragen van veertig tot vijftig miljoen euro."

Met de huidige vorm van Gimenez kunnen bedragen van veertig tot vijftig miljoen deze zomer wel worden vergeten. "Je zal jezelf toch moeten laten zien in Europees verband en dat heeft Gimenez te weinig gedaan. Het is voor clubs uit Spanje een voordeel dat hij Spaanstalig is en international van Mexico, maar die extreme bedragen betaalt de Spaanse subtop niet. Het is dus maar de vraag of de transfer van Gimenez komt."

Lees meer over
Dennis te Kloese Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties