''Dat is dan een lichtpuntje op een verder koude, regenachtige avond''

Feyenoord moet keihard blijven werken om goede resultaten te behalen. De Rotterdammers verloren pijnlijk van FC Twente, en ook tegen RKC Waalwijk speelde de ploeg van trainer Arne Slot een moeizame wedstrijd. Het penaltymoment van Santiago Gimenez was volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam een goed voorbeeld van waarom Feyenoord de volledige focus moet behouden en niet mag verslappen.

''Het is ook wel weer een kleine wake-up call. Het gaat niet vanzelf, je moet wel scherp blijven'', begint de journalist in gesprek met Voetbal International. ''Ik sprak wat spelers na de wedstrijd tegen Twente, die hadden toch het gevoel dat Lazio-thuis toch een beetje in de benen en in het hoofd is gaan zitten. Champions League is iets ongrijpbaars, het is iets dat best wel impact heeft op de spelers. De hele nasleep en voorbereiding op de wedstrijd.''

''Nu ook weer na Lazio-uit. De hele aandacht die daarbij komt kijken, dat doet wat met spelers. Om dan die omschakeling te maken naar dit en in dit geval Twente-uit, dat is toch blijkbaar een stapje. Daar hebben ze moeite mee gehad vorige week. Vandaag had het natuurlijk gewoon 1-5 moeten worden, het is gewoon een bepaalde slordigheid. Maar dit Feyenoord kan niet zonder scherpte. Je zou zeggen geen enkele ploeg, maar dit Feyenoord ook niet. Ze werden bewierookt en alle lofuitingen zijn natuurlijk terecht, maar het kan niet op tachtig procent en dat is wel duidelijk geworden de afgelopen twee weken.''

Santiago Gimenez is mentaal sterk en niet iemand die snel in de war raakt van een gemiste strafschop, zo ziet ook Krabbendam. ''Maar het was niet zijn beste wedstrijd. Dat was vorige week ook niet uit bij Twente. Hij heeft nu twee matige wedstrijden op rij, dan moet die toch wel weer een reactie geven. Dat komt nu mooi uit met Lazio-uit. Daar heeft hij vorig jaar ook twee keer gescoord, dus dan kan die nu weer doen. Hij heeft in totaal vier keer gescoord tegen Lazio, en daar kan die er nu vijf of zes van maken dinsdag.''

''Het is voor Feyenoord natuurlijk wel een totaal andere wedstrijd die ze gaan spelen'', vervolgt de journalist na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. ''Met veel meer ruimte op het veld, dat vertelde Slot ook. Een wedstrijd waarin je de motivatie niet hoeft op te wekken in dit geval. Champions League-wedstrijd in Rome, dat haalt wel het beste in spelers naar boven.'' Feyenoord trapt dinsdagavond om 21:00 uur af tegen SS Lazio in Rome en is bij een overwinning dichtbij overwintering in het miljoenenbal.

Complimenten voor Feyenoord en Sauer
Krabbendam zag ook een aantal positieve punten tegen RKC Waaalwijk. "Het geduld en toch ook in de kleine ruimte tot kansen komen. Er zaten een aantal mooie zaalvoetbalaanvallen bij. Dan moet je er wel iets meer maken. Ik heb niet hier op de tribune gezeten met het idee dat het puntenverlies gaat worden. Je ziet toch wel dat een ongelukje in een klein hoekje kan zitten, met die laatste vrije trap ook nog. Wat Slot ook nog zei: het moet een keer verkeerd vallen en het wordt alsnog gelijk. Dus wat betreft snel vergeten dit."

"Heel goed, echt, als deze jongen invalt, gebeurt er wat'', vertelt Krabbendam over de inbreng van de talentvolle Slowaak Leo Sauer. ''Hij is natuurlijk heel dreigend. Wanneer hij in balbezit komt, zoekt hij meteen zijn tegenstander op en probeert de zestien in te komen. Technisch vaardige, directe speler; als hij in het veld komt, verandert er iets, en dat was nu ook weer het geval. Als ze hem konden bereiken, dan probeerden ze het. Het was een goede invalbeurt van hem, dat is dan een lichtpuntje op een verder koude, regenachtige avond."

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties