Fraser en Slot zijn het eens: ''Daarnaar moet gekeken worden''

Fraser en Slot zijn het eens: ''Daarnaar moet gekeken worden''

RKC Waalwijk begon goed aan de wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van Henk Fraser hield het achterin compact en scoorde uit een van de gevaarlijke counters. Vlak voor rust ging het volledig mis voor de nummer veertien uit de Eredivisie. Shawn Adewoye kreeg een rode kaart en veroorzaakte een strafschop.

Adewoye hield Santiago Gimenez vast in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een overtreding en werd later naar de kant geroepen door de VAR omdat er volgens de regels een rode kaart had moeten worden getrokken. Van Boekel twijfelde niet en stuurde de 23-jarige Belg van het veld. Henk Fraser en Arne Slot zien graag dat de regelmakers hier nog eens kritisch naar kijken.

''Ik hoorde dat de rode kaart terecht was, omdat het triple punishment-principe niet van toepassing is bij vasthouden'', vertelt Arne Slot na afloop van de wedstrijd in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Als je mij vraagt of ik dat een fijne regel vind zeg ik nee. Vanavond wel hoor, maar in zijn algemeenheid vind ik als je een strafschop tegen krijgt, het wel heel vervelend is als daar ook een rode kaart gegeven moet worden.''

''Waar ik moeite mee heb: wat is de definitie van een voetbalhandeling?', vertelde Fraser over het moment in gesprek met ESPN. ''Een niet-voetbalhandeling vind ik als je op de lijn staat en je tikt de bal met je hand eruit. Of dat je een speler die twee meter voorsprong heeft onderuit trekt. Maar dit vind ik een duel, waarbij een speler struikelt, in een voetbalhandeling. De definitie van een niet-voetbalhandeling vind ik niet kloppen, dit is nu een triple punishment. Ik vind dat daarnaar gekeken moet worden, want ik vind dit wel krom.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties