"Dan vielen er wel een paar spelers door de mand"

"Dan vielen er wel een paar spelers door de mand"

De uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ was er een met twee gezichten. Bij vlagen waren de Rotterdammers dominant, met name in de tweede helft, maar in de fase voor rust had de ploeg totaal niets in te brengen. Na de wedstrijden werd bij Dit Was Het Weekend besproken welke spelers uitblonken en welke door de mand vielen.

Trauner
Over de grote uitblinker waren analisten Mario Been en Kenneth Perez het eens: Gernot Trauner. "Ik heb op hem zitten letten en hij heeft niks fout gedaan", begon Been. "Ook op het laatst, toen ze gingen forceren en hij in z'n eentje achterin stond, stond hij er gewoon. Hij deed geen domme dingen, maakte geen overtredingen, was goed in zijn duels en bouwde ook goed op. Dat zijn dingen die heel bepalend zijn."

"Ervaring en inzicht", zo verklaarde Perez de betrouwbaarheid van de 29-jarige Oostenrijker. "Het is echt geen bijzondere speler. Je gaat niet speciaal voor Trauner naar het stadion. Maar vandaag viel hij op in de onrust die er was, juist omdat hij zo rustig bleef. Je kon onder deze druk goed zien welke spelers wel een hoge handelingssnelheid hebben, en wie niet. Dan vielen er wel een paar door de mand."

Kökcü
Onder meer Orkun Kökcü, de uitblinker van de laatste weken, viel Perez dit keer tegen. "Mensen hebben hem opgehemeld na zijn vier goals in vijf wedstrijden (vijf uit vier, red.), maar vandaag had hij dertig keer balverlies. Voor zijn ontwikkeling zijn dit de wedstrijden om het te laten zien. In de vorige wedstrijden was hij de regisseur op het middenveld en nam hij goede vrije trappen en corners. Dat deed hij nu ook niet."

Linssen en Til
"Feyenoord heeft veel gewonnen, maar het tandem Bryan Linssen - Guus Til is wel uit vorm", leidde Perez de volgende dissonanten in. "In de kleine ruimte is het altijd al moeilijk voor Til, maar hij wordt nu ook te veel betrokken bij het spel. Hij moet eigenlijk alleen maar vertrekken. Linssen werkt wel keihard, maar er komt bijna niks uit."

Hendrix
Tot slot ging het over Jorrit Hendrix, die de afwezigheid van Fredrik Aursnes volgens Been niet kon opvangen. "Aursnes is voor mij een van de bepalende spelers van dit Feyenoord. Hij haalt zoveel ballen weg op het middenveld. Daar is Hendrix nog niet aan toe", stelde hij.

Perez vroeg zich op zijn beurt af of Toornstra die rol op het middenveld niet beter op zich had kunnen nemen. "Hij is iets zekerder aan de bal. Natuurlijk, Hendrix kreeg veel ballen, maar bijna alles ging breed of terug. Aursnes is de verbindingsspeler en Toornstra zou dat ook wel kunnen zijn."

Lees meer over
Orkun Kökcü Bryan Linssen Guus Til Gernot Trauner Jorrit Hendrix
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties