Hendrix: "Hij kon niet bij de bal, dus hij ging gewoon liggen"

Hendrix: "Hij kon niet bij de bal, dus hij ging gewoon liggen"

Jorrit Hendrix stond tegen AZ voor het eerst in de basis als speler van Feyenoord, maar kende daarin een ongelukkige hoofdrol. Hij veroorzaakte de eerste strafschop waaruit de Alkmaarders op voorsprong kwamen. Na afloop legde hij aan ESPN uit wat er volgens hem gebeurde.

Hendrix erkende dat er contact was met tegenstander Dani de Wit. "Ik raak 'm wel ongelukkig. Ik had geen intentie om hem te blokken of iets. Ik kon helemaal niet meer bij de bal. Hij ook niet meer, dus hij ging gewoon liggen. Slim gedaan van hem."

Ook de tweede strafschop, veroorzaakt door Tyrell Malacia, was volgens Hendrix erg makkelijk gegeven. "Zo'n duel komt weet ik hoe vaak voor in een wedstrijd. Gebeurt het buiten de zestien, dan is er niks aan de hand en ga je gewoon door. De bal gaat over de speler van AZ heen en Tyrell gebruikt gewoon z'n lichaam. Wat moet ik er verder van zeggen?"

"Je moet niet te lang blijven hangen in teleurstelling", ging Hendrix verder. "Die twee penalty's vlak achter elkaar gaf hun kracht en energie, ook met het publiek erachter, maar we moeten gewoon doorgaan. In de tweede helft hebben we karakter getoond om er weer een wedstrijd van te maken. We scoorden vrij snel de 1-2 en het is lang spannend gebleven."

Over zijn basisplaats: "Ik was blij dat ik eindelijk mocht starten. Ik wist het van de week al, dus ik heb erg uitgekeken naar dit moment. Ik baal wel van de nederlaag en mijn ongelukkige rol bij de 1-0. Dat gevoel overheerst."

Lees meer over
Jorrit Hendrix
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties