Til: "Conclusie was dat we aangeslagen waren na de twee penalty's"

Til: "Conclusie was dat we aangeslagen waren na de twee penalty's"

Feyenoord ging zondagmiddag met 2-1 onderuit tegen AZ. Het waren uiteindelijk standaardsituaties die de wedstrijd in het voordeel van de Alkmaarders beslisten. Dat was althans de conclusie achteraf van Guus Til.

"In de eerste twintig minuten hadden we de overhand, maar daarna krijgen we die twee penalty's tegen", begon Til zijn analyse voor de camera van ESPN. Hij benoemde de mogelijkheden van AZ, die vooral uit standaardsituaties voortkwamen. Dat gold ook voor een van de twee strafschoppen.

"Ik heb de eerste niet teruggezien, de tweede wel. Ik vond het geen strafschop", zei Til, die erkende dat Feyenoord daarna in een mindere fase terecht kwam. "Als het dicht bij elkaar ligt, is het momentum vaak belangrijk. Na die twee strafschoppen lag dat bij hun." Dat kantelde vervolgens, nadat Feyenoord in de kleedkamer tot rust kon komen.

"We hebben de eerste helft geanalyseerd, gezegd wat er aan schortte en wat erbij moest. De conclusie was eigenlijk dat we aangeslagen waren, wat logisch is als je twee penalty's tegen krijgt. In de tweede helft moesten we doorgaan zoals we in de eerste twintig minuten deden. Dat is gelukt, maar goals maken is het moeilijkste wat er is in het voetbal. Als je er dan drie moet maken in één helft, is dat een moeilijke opdracht."

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties