Toornstra: "Dit was de laatste kans voor het kampioenschap"

Toornstra: "Dit was de laatste kans voor het kampioenschap"

Feyenoord is er tegen AZ niet in geslaagd de goede reeks van de afgelopen weken door te zetten. Dat is een klap die hard aankomt, onder meer bij aanvoerder Jens Toornstra. Hij stelde na afloop dat de laatste kans op de titel met dit resultaat verkeken is.

"We hadden het er vooraf over dat dit onze laatste kans was om nog voor het kampioenschap mee te doen", vertelde Toornstra in zijn gesprek met ESPN. "Die hebben we niet gepakt. Ik vond dat we redelijk begonnen, zonder veel te creëren. Na die penaltymomenten werd het heel onrustig bij ons en pakte AZ echt de overhand."

"Het is moeilijk te vertellen waar het nou precies misgaat", ging hij verder. "We kregen toch twee klappen door die penalty's. Dan wordt het onrustig en loop je achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we wel alles gegeven om de aansluitingstreffer te vinden en vervolgens de gelijkmaker, maar hij wilde niet vallen."

Bij de strafschoppen had Toornstra zijn twijfels. "De eerste heb ik niet goed gezien, maar die tweede was in mijn ogen echt een heel licht duwtje. De scheidsrechter zei tegen mij dat het via de VAR gecheckt was, dus ja..." Na het terugkijken van de eerste strafschop. "Dit vind ik geen penalty. Maar ik ben geen scheidsrechter. We komen ook in deze situatie, dat moeten we zien te voorkomen."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties